Aeroportul Internaţional Maramureş (AIM) a modificat procedurile de aterizare pentru toate categoriile de aeronave

Aeroportul Internaţional Maramureş (AIM) a modificat procedurile de aterizare pentru toate categoriile de aeronave în urma modernizării pistei şi balizajului, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul instituţiei, Dorin Buda.

‘Am depus la Autoritatea Aeronautică Civilă Română(AACR), noi proceduri de zbor, astfel să nu mai întâlnim situaţii ca în cazul unor condiţii neprielnice aeronavele să nu mai poată ateriza pe aeroportul nostru. E vorba de noi proceduri de precizie pentru aterizare-decolare cu minime de operare foarte mici. Pentru a putea asigura o aterizare reuşită sunt trei paliere, iar infrastructura aeroportului este una modernă, balizajul nou, pista suficient de lungă şi lată, astfel încât să nu existe nici un fel de restricţii de operare. A doua componentă este procedura de zbor stabilită de Romatsa în baza unui contract de proiectare, iar în al treilea rând este decizia pilotului. Acesta pentru siguranţa pasagerilor poate să ia orice decizie de a ateriza sau rata aterizarea şi a merge pe un alt aeroport’, a spus Dorin Buda.

Potrivit acestuia, noile instrucţiuni privind procedurile de aterizare pe AIM au fost întocmite şi distribuite companiilor aeriene care operează în România, însă acestea intră în vigoare abia după aprobarea Autorităţii Aeronautice Civile Române(AACR).

‘Noi, aeroportul, am contractat serviciile unei companii de proiectare cu sprijinul unei societăţi de profil din Belgia, ca aceste noi proceduri de aterizare să fie cele mai optime, proceduri pe care le-am distribuit AAC, cât şi tuturor companiilor aeriene care operează în România. (…) Când aceste proceduri vor fi aprobate şi intra în vigoare vor fi publicate într-un manual specializat nu vom mai fi în situaţia ca aeronavele să aterizeze pe alte aeroporturi, fireşte totul în funcţiile de condiţiile meteorologice’, a spus Dorin Buda.

Aeroportul Internaţional Maramureş este situat în localitatea Tăuţii Măgherăuş, fiind unul dintre cele mai apropiate aeroporturi de frontiera de nord-vest a ţării. Aeroportul a fost redeschis traficului aerian la jumătatea lunii septembrie după trei ani de lucrări de modernizare a pistei şi infrastructurii.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.