Află care va fi starea vremii în Maramureș și cum se circulă pe drumurile județene

Trafic rutier in conditii de iarna. Carosabilul sectoarelor de drumuri publice este curat si umed, respectiv curat si partial umed. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 16 utilaje si au raspandit 87 tone de material antiderapant. Pe sectoarele de drumuri judetene s-a actionat cu 20 de utilaje si s-au imprastiat 140 tone de material antiderapant. Cerul este acoperit, fulguieste pe DN18 la Viseu de Sus, respectiv pe DN18B la Targu Lapus. Vizibilitatea in trafic este buna. Vantul prezinta intensificari temporare in zona de munte.

Vremea va fi rece, izolat geroasa la inceputul intervalului. Cerul va deveni mai mult noros. In cursul noptii pe arii relativ extinse va ninge si se va depune strat nou de zapada, mai consistent in zona de munte. Cantitatile de apa vor depasi local 10…15 l/mp, izolat 20 l/mp. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari temporare in zona montana inalta cu viteze la rafala de peste 80…90 km/h, viscolind ninsoarea, iar izolat si la cote mai reduse si in zonele joase, cu viteze la rafala de pana la 40…45 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -5 si -2 grade, iar cele minime, in crestere semnificativa fata de noaptea precedenta, intre -7 si -4 grade.

Stratul de zapada masura pana la 45 cm la statia meteo Iezer, 20 cm la Cavnic, 18 cm la Poiana Borsa, 15 cm in Pasul Gutai, 5 cm la Sighetu Marmatiei, Targu Lapus si Ocna Sugatag. Gheata este prezenta la malurile raurilor Tisa, Viseu, Cisla, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Barsau si Firiza. Curg sloiuri de gheata pe cursul raurilor Lapus, Cavnic, Mara, Ruscova si Tisa.

Nu au fost semnalate probleme pe cursurile de apa. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.