Ai făcut ACCIDENT iar VINOVATUL nu are RCA? Cum rezolvi problema

RCAAccidentele sunt printre cele mai puțin plăcute situații pentru orice șofer. În astfel de situații, vinovatul trebuie să aibă asupra sa poliţa R.C.A. Ce se întâmplă dacă totuși nu are?

Dacă şoferul vinovat de producerea accidentului nu are un R.C.A. valabil, șoferul păgubit trebuie să se adreseze Fondului de Protecţie a Victimelor Străzii. Acest fond garantează despăgubirea persoanelor care au suferit prejudicii în urma unor accidente produse de maşini neasigurate sau neidentificate.

FPVS intervine în două situații: autovehiculul care a provocat accidentul a rămas neidentificat sau autovehiculul a fost identificat dar este neasigurat. Personale care au suferit un prejudiciu pot completa o cerere de despăgubire AICI.

Ce pățești dacă nu ai asigurare?

Polița RCA este obligatorie pentru orice șofer. În cazul în care conducătorii auto nu au o astfel de asigurare, amenda este de la 1.000 la 2.000 de lei. În plus, şoferului i se vor reţine certificatul de înmatriculare a maşinii precum şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare.

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Foarte bun articol, este esential sa retinem aceste lucruri; daca problema este urata putem apela de asemenea la un cabinet de avocatura pentru ca cel vinovat sa plateasca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.