Ai grijă de sănătatea ta. Iată ce conţin, de fapt, KETCHUP-ul şi MAIONEZA
Fie că mâncăm de post sau de dulce, sosurile ocupă un loc aparte în alimentația noastră de zi cu zi. Iată ce conţin de fapt ketchup-ul şi maioneza şi ce trebuie să verifici înainte de achiziţionarea acestor produse.
Ketchup-ul este unul dintre cele mai consumate sosuri. Deşi acesta aduce un gust aparte cartofilor prăjiţi, ketchup-ul conţine numeroşi aditivi alimentari periculoşi pentru sănătate. Astfel, chiar dacă există produse în magazine cu un singur aditiv alimentar, putem cu ușurință identifica până la 9 E-uri într-un singur produs, printre care:
- E202 – Sorbat de potasiu
- E211 – Benzoat de sodiu
- E260 – Acid acetic
- E300 – Acid ascorbic
- E330 – Acid citric
- E412 – Guma guar
- E415 – Guma xantan
- E440 – Pectina
- E466 – Carboximetilceluloza
- E950 – Acesulfam K
- E955 – Sucraloza
- E1422 – Amidon modificat
Extrem de important este faptul că alimentele care conţin aditivii E202, E211, E260, E300, E466, E950, E955 sau E965 nu pot fi folosite în alimentaţia copiilor.
Citeste mai mult pe RTV.NET:romaniatv.net