Alarmant! O femeie a decedat și un bărbat este în comă după ce au fost mușcați de albine!

alergologUn aspect îngrijorător, care ia amploare în Maramureș este numărul pacienților afectați de mușcăturile de albine sau viespi. În prezent, în Spitalul Județean ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare se află internat, în comă, un bărbat de 49 de ani, a cărui stare este foarte gravă și medicii sunt rezervați în privința lui. Managerul Spitalului Județean, ec. Sorina Pintea a subliniat faptul că două cazuri în decursul a două săptămâni este un lucru alarmant și trage un semnal de alarmă ca cei care se știu alergici la albine sau viespi să asculte întru totul sfatul medicilor alergologi și să aibă, în permanență, o trusă de prim-ajutor asupra lor. ”Am avut două cazuri grave, recent, doi pacienți mușcați de albine. Unul dintre ei, respectiv femeia în vârstă de 59 de ani a decedat după ce a intrat în șoc anafilactic, iar bărbatul de 49 de ani este internat pe secția de Terapie Intensivă, în stare foarte gravă. Acesta a făcut două stopuri respiratorii resuscitate, care sunt, conform medicilor, incompatibile cu viața. Mai tragic este că cei doi se știau alergici la mușcătura de albine și nu au ținut cont de sfatul medicilor alergologi. De la pacienta decedată s-au prelevat ulterior rinichii, iar pacientul internat este în stare instabilă, pronosticul medicilor este foarte rezervat”, a declarat managerul Spitalului Județean ”Dr. Constantin Opriș”, ec. Sorina Pintea.

Dr. Gabriela Hirian: ”Alergicii trebuie să se injecteze cu andrenalină și să sune de urgență la 112 după mușcătura de albine sau viespi!”

Dr. alergolog Gabriela Hirian a declarat că, la cabinetul de Alergologie din cadrul Spitalului Județean Baia Mare s-au prezentat, în ultima perioadă, foarte mulți pacienți mușcați de viespi sau albine, atât din rândul copiilor, cât și al adulților. ”Pacienții ajung întâi la Unitatea de Primire Urgențe, iar apoi sunt direcționați spre noi. Cei care se știu alergici sunt instruiți să aibă asupra lor, mereu, medicația de urgență. Adrenalina trebuie injectată în primele minute după mușcătură, iar pacienții nu trebuie să se deplaseze singuri la spital, ci să solicite serviciul de ambulanță, prin apel la 112. Din păcate avem și acum în spital un caz extrem de grav, un pacient aflat în comă, pe Secția de Terapie Intensivă, iar o pacientă a decedat după ce a intrat în șoc anafilactic. Noi recomandăm pacienților să aibă asupra lor adrenalină, însă unii au încercat alte tratamente care nu au avut succes. La Alergologie primesc toate informațiile necesare despre cum se pot proteja și cum se intervine în cazul mușcăturilor de albine sau viespi. Ceea ce ar trebui să cunoască oamenii, este faptul că există și vaccinuri care pot desensibiliza persoanele alergice”, a declarat dr. alergolog Gabriela Hirian.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.