ALEGE VIAŢA! CIRCULAŢI CU ATENŢIE ÎN CONDIŢII DE CEAŢĂ!

ceaţă-în-mai-multe-judeţeÎn condiţiile unui trafic în condiţii de ceaţă, Poliţia Română vă recomandă să adoptaţi o manieră preventivă de condus, să respectaţi regulile de circulaţie şi să adaptaţi permanent viteza la condiţiile meteo.

Având în vedere atenţionarea meteorologică de tip cod galben de ceaţă emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru Muntenia, Oltenia, Dobrogea şi Moldova, din care rezultă că vizibilitatea este redusă sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, Poliţia Română atrage atenţia asupra necesităţii respectării regulilor de circulaţie.

Poliţiştii sunt datorie pentru siguranţa şi fluenţa traficului rutier.

Pentru o călătorie sigură şi pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, Poliţia Rutieră Română recomandă conducătorilor de autovehicule să respecte următoarele reguli de conduită preventivă:

Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen pentru a reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă.

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile sau ceaţa pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate.
Curăţaţi farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

Înainte de a pleca la drum, interesaţi-vă cu privire la condiţiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgeţi.

Rulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum şi efectuaţi fiecare manevră în trafic numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie reglate corespunzător.

În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.