Alegerea camerelor de supraveghere, responsabilitate și eficiență

O sarcină mai dificilă decât anticipează cei mai mulți -alegerea camerelor de supraveghere trebuie să fie realizată informat, numai după ce se cunosc specificațiile exacte ale obiectivelor care necesită observație. Indiferent ca este vorba despre protejarea unui spațiu privat, precum cel rezidențial, sau despre un mediu de afaceri, este necesar ca supravegherea să se ridice la nivelul așteptărilor. În prezent opțiunile vizează atât camerele analogice, cât și pe cele IP. Părerile sunt împărțite cu privire la fiecare dintre acestea, cu toate că majoritatea mizează pe cele analogice datorită raportului avantajos dintre preț și calitate.

Când vine vorba despre astfel de alegeri, specialiștii Skut vin cu soluții moderne, constând în camere practice, profesionale, cu caracteristici variate care să corespundă unor nevoi la fel de variate. Pentru că atenția publicului se orientează în mod deosebit asupra camerelor analogice, mai jos regăsesc cei interesați câteva aspecte cu privire la supravegherea realizată de acestea.

Camerele de supraveghere potrivite pentru o protecție corespunzătoare

Este foarte important ca fiecare dintre cei interesați de astfel de achiziții să înțeleagă modul în care fiecare tip de cameră funcționează. Astfel, dacă o cameră IP transmite fluxul în format digital, într-un server/ o rețeta, varianta analogică va transmite fluxul video direct, putând fi vizualizat pe decodor, TV, PC sau alte astfel de dispozitive. Practic alegerea unei soluții IP sau a uneia analogice va depinde de ceea ce are nevoie fiecare. Regăsesc cei interesați mai jos câteva particularități pentru fiecare dintre cele două conexiuni.

Costul de achiziție și întrebuințare

Este un prim criteriu la care se raportează oricine. Constatarea va fi mereu că prețurile camerelor analogice sunt mai accesibile decât a celor IP. Acest fapt se datorează tehnologiei relativ vechi înglobată de camerele analogice, patentată în urmă cu aproximativ 70 de ani. Chiar dacă varianta IP presupune o instalare mai simplă, prețurile lor depășesc orice așteptări în general.

Luminozitatea camerelor

Desigur că altele sunt criteriile de bază care vor dicta o astfel de alegere. Imaginile surprinse sunt în fapt cele care contează. Se vor orienta după modelele analogice cei pentru care sunt suficiente performanțele liniare, deci care vor oferi o calitte constantă. Este valabil atat în cazul zonelor luminoase, cât și a celor întunecoase. La camerele IP însă cadrele sunt de calitate superioară numai atunci când zona prezintă o luminozitate crescută. În condițiile în care nevoia este de a beneficia de o supraveghere eficiente indiferent de condițiile de luminozitate, camerele analogice rămân alegerea cea mai potrivită.

Claritatea cadrelor surprinse

Bineînțeles că un model cu o tehnologie mai evoluată va oferi cadrele cele mai clare, însă pentru că asta se întâmplă doar în anumite contexte, alegerea de top rămâne în cotinuare camerele analogice. Faptul că există și diferențe remarcabile de costuri nu face decât să consolideze o astfel de decizie. În cazul camerelor analogice rezoluția maximă ce o pot atinge este de 0.4 megapixeli.

Distanța de la care pot înregistra

O astfel  de alegere va ține cont mai ales de acest criteriu. Pentru locuințe, soluția optimă o constituie camerele analogice, iar în cazul spațiilor corporate lucrurile sunt discutabile – depinde de mai multe criterii o astfel de alegere.

Sistemele de supraveghere alcătuite din camere analogice sunt recunsocute pentru eficiența de care dau dovadă pe timp de noapte, însă trebuie avut în vedere că distanța maximă la care pot înregistra este una destul de limitată. Deja varianta IP este soluția pentru distanțele foarte mari de tipul parcărilor, a halelor.

Contează de altfel și sensibilitatea la mișcare a camerelor, iar varianta analogică este din nou câștigătoare pentru că prezintă o stabilitate mai mare. Vin deci ca o alegere potrivită și acolo unde sunt condiții mai pretențioase, de tipul curenților, a balansului ca urmare a vântului, respectiv unde există risc seismic. Sunt preferate camerele analogice pentru că imaginile proiectate de ele reflectă într-o mai mare măsură realitatea comparativ cu varianta IP.

Un alt criteriu de luat în calcul se referă la modalitățile de accesare a filmărilor pe care le realizează. În cazul camerelor IP există o adresă proprie în cazul fiecărei camere, management software individual. La camerele analogice în schimb fluxul video este monitorizat prin TV sau printr-un DVR. Acesta din urmă transformă fluxul în varianta digitală pe un HDD.

Dacă interesul este de a investi în camere de supraveghere analogice, cei interesați găsesc detalii aici despre tipurile existente, precum și posibilitatea de a le achiziționa la costuri rezonabile.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.