Alertă ! Cutremur cu magnitudine 5.3, urmat de o replică de 5.0 la o adâncime de doar 10 kilometri

Alertă ! Cutremur cu magnitudine 5.3, urmat de o replică de 5.0 la o adâncime de doar 10 kilometri

In aceeasi zona, o serie de mai multe cutremure moderate, cu magnitudini de pana la 5,5 grade, s-a inregistrat in perioada 31 martie-1 aprilie. Un cutremur moderat, cu magnitudinea moment de 5,3 grade, s-a produs in regiunea Insulelor Nicobar din Nord-Estul Oceanului Indian.

Seismul a avut loc la ora 16h12min UTC (ora locala 23h12min in Indonezia). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul miscarii seismice a fost localizat in regiunea insulelor indiene Nicobar, in Nord-Estul Oceanului Indian. In aceeasi zona, o serie de mai multe cutremure moderate, cu magnitudini de pana la 5,5 grade, s-a inregistrat in perioada 31 martie-1 aprilie.

Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 5,3 grade pe scara bazata pe moment seismic. Mecanismul de focar a fost de tip decrosare, la fel ca in cazul secventei seismice din 31 martie-1 aprilie: Un alt seism, tot cu mecanism de decrosare, s-a produs in aceeasi zona la ora 20h43min UTC (ora locala 3h43min a zilei de 14 aprilie), magnitudinea acestuia fiind de 5,0 grade pe scara bazata pe moment seismic.Sursa: romaniatv.net 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.