IMAGINI APOCALIPTICE pe râul Iza. Explozie controlată la Oncești!VIDEO + FOTO

IMAGINI APOCALIPTICE pe râul Iza. Explozie controlată la Oncești!VIDEO + FOTO

ISU Maramureş a emis sâmbătă o atenţionare hidrologică, cod galben de inundaţii, scurgeri de pe versanţi, torenţi, posibile depăşiri ale cotelor şi inundaţii locale în bazinele hidrografice Lăpuş, Mara şi Iza.
Cod galben pe râul Firiza, râul  Mara, râul  Iza (localitatea Vadu izei), râul  Cavnic în localitatea Copalnic şi pe râul  Lăpuş în zona Răzoare.

Pompierii militari care monitorizează situația din comuna Oncești, unde s-a format un pod de gheață, au procedat azi la distrugerea prin explozie controlată a podului.

UPDATE: Pe parcursul zilei de astăzi, până la ora 13.00, pompierii militari maramureșeni au efectuat 13 intervenții în județ. În jurul orei 11.30, echipa pirotehnică a I.S.U. Maramureș a inițiat o explozie controlată, menită să distrugă podul de gheață format pe râul Iza, pe raza localității Oncești.

 

Zăporul, în lungime de circa 7 kilometri, cu o lățime medie de aproximativ 30 de metri a rezistat, iar pompierii aflați la fața locului, coordonați de către col. Sîrb Ioan-Ioniță, prim adjunct al inspectorului șef, efectuează acum o misiune de recunoaștere, în aval, pentru identificarea unei zone potrivite pentru o nouă detonare.

Tot astăzi, pompierii militari ai Punctului de lucru Șomcuta Mare au decolmatat un podeț peste pârâul Bârsău, pe raza localității Buciumi, pentru a evita inundarea Drumului European 58.

Personalul Detașamentului de Pompieri “Căpitan Marchiș Adrian” Baia Mare a acționat în municipiu la evacuarea apei- provenită din scurgeri de pe versanți și topirea zăpezii- din subsoluri și anexe.

Vom reveni cu amănunte.

Explozie controlată la Oncești!

Publicată de Maramures pe 4 Februarie 2017

 

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.