ALERTĂ MAXIMĂ! CUTREMUR MAJOR în România, în Vrancea!

ALERTĂ MAXIMĂ! CUTREMUR MAJOR în România, în Vrancea!
Sistemele mobile de alarmă au pornit de această dată, prezicând un cutremur de 4.7. Institutului de Fizică a Pământului a transmis că seismul a avut 4,3 grade Richter.

Vezi: Profita ACUM de aceasta ocazie! Croaziera pe Nil si sejur la Hurghada. Avion din Budapesta, plecare pe 29 ianuarie!

Un cutremur cu magnitudinea de 4,4 grade s-a produs, la ora 13.36, în Vrancea.

Intensitatea cutremurul produs astăzi a avut o magnitudine de 4,4 Richter, transmite Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de III grade Mercalli.

Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Nehoiu (37 km), Buzău (48 km), Râmnicu Sărat (53 km), Odobeşti (54 km) şi Covasna (55 km).

În luna ianuarie 2019, în România s-au produs şapte cutremure cu magnitudini cuprinse între 2,1 şi 4,2 pe Richter.

Anul trecut, cel mai puternic seism a avut loc în data de 28 octombrie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5,8 pe Richter, mişcarea tectonică fiind resimţită şi la Bucureşti.

În 2017, cel mai mare cutremur de pe teritoriul ţării a fost înregistrat pe 8 februarie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5 pe Richter, în timp ce în 2016 au avut loc două cutremure de peste 5 grade, unul în septembrie, iar celălalt în decembrie.

De la începutul anului 2019 şi până astăzi s-au înregistrat, în total, 14 seiseme. Cel petrecut mierucir la ora 13.36.02, cu o magnitudine de 4,3 pe scara Richter, a fost cel mai puternic. Ultimul seism cu magnitudinea de peste 4 grade s-a înregistrat pe 23 decembrie 2018, la graniţa cu Serbia, şi a înregistrat 4,4 grade pe scara Richter.

Din fericire, cutremurul nu s-a simţit la o intensitate puternică, deoarce a avut loc la o adâncime de peste 150 km. Până în acest moment, nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.