ALERTĂ MAXIMĂ: IATĂ noua STRATEGIE a TERORIȘTILOR: Cum pregătesc PRĂPĂDUL în Europa

ALERTĂ MAXIMĂ: IATĂ noua STRATEGIE a TERORIȘTILOR: Cum pregătesc PRĂPĂDUL în Europa

Serviciile secrete olandeze au lansat miercuri un avertisment în legătură cu riscurile reprezentate de întoarcerea în ţară a cetăţenilor olandezi care au luptat alături de Statul Islamic şi a copiilor acestora, relatează DPA, citând mass-media locale.

Potrivit datelor deţinute de autorităţile de la Haga, în zonele din Irak şi Siria aflate sub controlul grupării Statul Islamic se află aproximativ 90 de combatanţi olandezi însoţiţi de 80 de copii, scrie agerpres.ro.

Şeful serviciului secret olandez, Rob Bertholee, estimează că, din cauza presiunii tot mai intense căreia îi sunt supuşi membrii grupării jihadiste, tot mai mulţi olandezi vor dori să revină în ţară. Printre ei se află ‘luptători experimentaţi şi bine antrenaţi’ care ar putea intenţiona să comită atacuri teroriste sau să recruteze noi membri.

Bertholee a declarat la un post de televiziune olandez că inclusiv copiii combatanţilor olandezi ar fi putut fi antrenaţi să lupte.

‘Băieţii sunt incluşi în taberele de pregătire încă de la nouă ani’, a spus oficialul olandez. El a precizat că au existat cazuri în care copii de nouă ani sau chiar mai mici ar fi luat parte a atacuri şi la execuţii.

‘Copiii din zonele controlate de Statul Islamic şi-au pierdut inocenţa din cauza violenţelor’, a mai spus Rob Bertholee.
 sursa:stiripesurse.ro

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.