ALERTĂ MAXIMĂ în MARAMUREŞ. Cod PORTOCALIU de INUNDAŢII. VEZI zonele vizate…

ALERTĂ MAXIMĂ în MARAMUREŞ. Cod PORTOCALIU de INUNDAŢII. VEZI zonele vizate…

ISU Maramureş a emis vineri o atenţionare hidrologică, cod portocaliu de inundaţii,, scurgeri de pe versanţi, torenţi, posibile depăşiri ale cotelor şi inundaţii locale în bazinele hidrografice Lapuş şi Iza.

Cod galben de la ora 10 pe raul Firiza, raul Coas, raul Tisa (localitatea Valea Viseului) si raul Cavnic in localitatea Copalnic.

UPDATE: Pe parcursul zilei de astăzi, până la ora 18.00, pompierii militari maramureșeni au efectuat nu mai puțin de 25 de intervenții în județ, în sprijinul comunităților amenințate de creșterea nivelului apelor.

Personalul I.S.U. Maramureș a acționat la evacuarea apei din subsoluri și beciuri, decolmatarea unor podețe, precum și la distrugerea- prin explozie controlată- a unui pod de gheață pe raza localității Lăschia, comuna Copalnic Mănăștur.

În acest moment, pompierii militari monitorizează situația din comuna Oncești, unde s-a format un pod de gheață, care ar putea determina producerea de inundații în zonă. Dacă zăpoarele nu se vor pune în mișcare până mâine, echipa pirotehnică a I.S.U. Maramureș va proceda la distrugerea, prin explozie controlată, a acestora.

Pe tot parcursul nopții, pompierii militari vor continua să monitorizeze  zonele cu potențial de risc, situate de-a lungul cursurilor de apă pentru care s-au emis avertizări hidrologice cod portocaliu.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.