ALERTA MAXIMA la FARCASA! Un PROIECTIL de artilerie, din cel de-al doilea război mondial a fost găsit!VIDEO+FOTO

????????????????????????????????????ALERTA MAXIMA la FARCASA! Un PROIECTIL de artilerie, din cel de-al doilea război mondial, a fost găsit!VIDEO+FOTO

O echipa de pirotehnicieni de la  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgentă “Gheorhe Pop de Băseşti” al judeţului Maramureş a intervenit, joi,27 octombrie 2016, în localitatea Fărcașa unde,în locul numit „Terti”, a fost descoperit un element de muniţie neexplodat.

14877927_1295348750507873_478426506_nUn cetățean ce are teren în zonă a găsit proiectilul pe o holdă ce fusese arată recent. Persoana respectivă a anunțat organele Postului de poliție locală Fărcașa, care au apelat imediat numărul unic de urgenţă 112 pentru a solicita ajutor.

Pirotehnicienii  ISU Maramureș  au constatat că este vorba de un proiectil de artilerie, de calibru 105 mm, rămas neexplodat din perioada celui de-al doilea război mondial, neechipat cu focos și aflat în stare de degradare, dar care  putea deveni periculos în caz că ar fi fost lovit sau supus operaţiunilor de tăiere. Proiectilulgăsit a fost transportat în condiţii speciale şi depozitat în siguranţă în depozitul de muniţie al Inspectoratului până la momentul în care va fi distrus.

 dsc_0017Persoanele care găsesc elemente de muniţie neexplodate au obligaţia de aapela numărulunic 112, de a anunţa Primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliţie. Efectuarea acestui anunţ nu implică cu nimic cetăţeanul, însă neinformarea autorităţilor se sancţionează potrivit legislaţiei în vigoare.

Vom reveni cu imagini VIDEO de la faţa locului.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.