ACTUALIZARE: ALERTA MAXIMA la ROZAVLEA. Biserica din Șesu Mănăstirii, cu hramul Sf. Gheorghe, a ARS in PROPORTIE de 80%!

biserica-lemn-povargina-arzand-728x336ACTUALIZARE: ALERTA MAXIMA la ROZAVLEA. Biserica din Șesu Mănăstirii, cu hramul Sf. Gheorghe, a ARS in PROPORTIE  de 80%!

Pompierii din Viseu de Sus  au fost solicitați duminică, în jurul orelor 13,06, să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la biserica de lemn din localitatea Rozavlea.

Imediat după alertarea prin 112, spre locul indicat au pornit reprezentanții ISU.

Vom reveni cu amănunte.

ACTUALIZARE 1: În vederea unei informări corecte, cu regret, vă comunicăm că în comuna Rozavlea a izbucnit un incendiu la biserica de lemn din Şesu – Mănăstirii, biserică ridicată după anul 2000.

Imediat după nefericitul eveniment, Preasfinţia Sa Iustin Sigheteanul a fost la faţa locului pentru a-i încuraja pe preot şi pe credincioşi, promiţându-le sprijin din partea Episcopiei în vederea refacerii cât mai repede a locaşului de închinare.

Prezentul comunicat se doreşte a fi şi o clarificare a confuziei făcute de unele trusturi de presă, care au afirmat că a ars biserica monument istoric, de la începutul secolulului al XVIII-lea, din aceeaşi localitate, biserică ce poate fi vizitată de către cei doritori.

ACTUALIZARE 2: Precizări privind incendiul de la biserica de lemn din Rozavlea

Cu privire la incendiul ce a afectat în cursul zilei de astăzi, 7 august 2016, o biserică de lemn din comuna Rozavlea, Instituția Prefectului – Județul Maramureș face următoarele precizări:

Lăcașul de cult afectat de incendiu NU este Monumentul Istoric Biserica de lemn ce datează din anul 1717, cu hramul “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”. Biserica de lemn la care au intervenit pentru stingerea incendiului pompierii este biserica din Șesu Mănăstirii, cu hramul Sf. Gheorghe, iar pagubele au fost de 80%. Focul nu a mistuit însă demisolul, construit din piatră. Suprafața bisericii este de aproximativ 350 mp, iar înălțimea este de 67 metri (cu tot cu turla bisericii). Cel mai probabil, incendiul a pornit de la o defecțiune a instalației electrice. Însă ancheta continuă pentru determinarea exactă a cauzei.

Au intervenit la stingerea incendiului două autospeciale de capacitate mare, o autospecială de capacitate medie și un echipaj de prim ajutor, toate de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bogdan Vodă și Sighetu Marmației. La fața locului s-au deplasat 12 subofițeri și 3 ofițeri.

Prefectul județului Maramures, Sebastian Mihai Luput, a declarat că în urma discuțiilor avute cu reprezentanții Consiliului Județean Maramureș și ai autorităților locale, se va oferi sprijin pentru ca lăcașul de cult să fie reconstruit.

foto:arhivă

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.