ALERTA MAXIMA! Mare atenţie la aceste MESAJE pe telefon, trimise de escroci. Vă pot încărca factura cu MII DE EURO

ALERTA MAXIMA! Mare atenţie la aceste MESAJE pe telefon, trimise de escroci. Vă pot încărca factura cu MII DE EURO

O nouă metodă de escrocherii prin telefon este primirea unui mesaj prin care eşti anunţat că trebuie să apelezi urgent un număr de telefon. Cine cade în capcană riscă facturi de mii de euro.

Numerele sunt străine şi acţionează asemenea unui virus, scrie observator.tv. Deja mai multe sesizări au fost făcute, iar avertismentele circulă pe reţelele de socializare.

Un avertisment despre o nouă escrocherie a invadat reţelele de socializare. Oamenii se anunţă unii pe alţii de această metodă prin care pot fi jefuţi.

Aceste apeluri funcţionează asemenea liniilor erotice. Cel care apelează la numărul de la care a primit mesaj este taxat la minut şi, asemenea unui virus, controlează telefonul de pe care se apelează, încât convorbirea nu poate fi întreruptă prea repede.

Cu toate acestea, mai multe sesizări ale unor persoane păţite ar fi deja în lucru. Se pare că acest virus poate fi greu detectat inclusiv de reţelele de telefonie mobilă.

Iar specialiştii vorbesc de o modalitate avansată a escrocilor care încasează bani de la cei care cad în capcană. Asta după deja clasicele metode precum cea în care victima este anunţată că o rudă a fost implicată într-un accident rutier, atunci când discursul este mereu acelaşi.

Domnul Dumitru Popescu a fost victima perfectă în ochii unor indivizi care l-au sunat. I-au spus că fratele lui a lovit o femeie cu maşina. Iar preţul salvării de un dosar penal trebuie plătit printr-un intermediar.

Chiar fratele său l-a scăpat din capcană. I-a spus că totul era doar o încercare a unor indivizi de a-l lăsa fără bani. Metoda accidentului este însă doar un exemplu.

Şi de data aceasta, tot persoanele vârstice sunt ţinta.

Cei care apelează la astfel de mijloace riscă până la şapte ani de închisoare.

sursa:romaniatv.net

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.