ALERTA  METEO. „Nu excludem cod roşu de viscol!”, anunţă directorul ANM

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu, a anunţat că lunile decembrie, ianuarie şi februarie se vor încadra în limitele normale ale perioadei de iarnă. 

Directorul ANM Elena Mateescu a ţinut însă să precizeze că vom vea parte şi de unele episoade dificile, în care vor cădea cantități mari de zăpadă sau se vor înregistra temperaturi minime polare.
Elena Mateescu a dezvăluit că primul viscol serios din această iarnă, în țara noastră, se va înregistra în perioada 5-7 ianuarie 2018.

„Am luat iernile de referință în România și am introdus inclusiv iarna lui ’54, cea a lui 2012 și a lui 2014. De ce? Ca să arătăm că astfel de manifestări de vreme severă cu o perioadă care pe medie, pe ansamblu, exemplifică o iarnă normală în România, nu exclude apariția acestor fenomene considerate și înscrise în meteorologie ca fiind fenomene de vreme severă cum sunt viscolul, perioadele de ger cu temperaturi minime sub -15 / -35 de grade, perioade care se pot înregistra nu numai în depresiunile din estul Transilvaniei, Toplița, Miercurea Ciuc, Joseni, Întorsura Buzăului, ci și în regiunile extra-carpatice.

Citeste mai mult pe romaniatv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.