ALERTA!România a fost zguduită de un nou cutremur

CUTREMUR-FOTO-INFP.RO-3-660x330ALERTA!România a fost zguduită de un nou cutremur

Institutul Naţional pentru Fizica Pământului a înregistrat marţi dimineaţa un cutremur de 2,3 pe Scara Richter.

Seismul a avut loc în Covasna, la ora 05.26, şi a fost la o adâncime de 101,9 km.

De asemenea, un cutremur cu magnitudinea de 3.8 grade pe scara pe Richter s-a produs duminică dimineaţă în zona Vrancea, anunţă INFP. Cutremurul s-a produs duminică dimineaţa, la ora 6:10, în zona seismică Vrancea. Seismul a avut loc la o adâncime de 143,9 kilometri şi a avut o magnitudine de 3,8 pe scara Richter.

Specialiştii ne liniştesc şi spun că un astfel de cutremur nu este un pericol.

„E o activitate normală în zona Vrancea la ora actuală. Acest cutremur de 3,8 practic pentru populaţie este inexistent. Intensitatea maximă instrumentală e de doi, iar 2 nu se simte”, a spus Mihai Diaconescu, cercetător INFP, la România TV.

Pe durata lunii septembrie, în România au avut loc 33 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,5 și 5,3 grade pe scara Richter.

În 2015, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter și s-a înregistrat în data de 29 martie, în județul Buzău. Potrivit datelor INFP, cea mai importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimțit și la București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.