Alexandra Ungureanu a lansat , alaturi de Nora Denes Symphonical, un nou videoclip, primul din cadrul proiectului pop-simfonic „Music in pROgress”

Alexandra Ungureanu a lansat, alaturi de Nora Denes Symphonical, un nou videoclip, primul din cadrul proiectului pop-simfonic „Music in pROgress”, filmat in luna aprilie, la Baia-Mare. Campania muzicala este prima de acest fel din Romania si isi propune sa spuna povestea unor locatii turistice unice in tara, dar mai putin cunoscute publicului larg. Initiativa este sustinuta muzical de cateva piese pop, orchestrate intr-un mod cu totul original, intr-o maniera simfonica. Videoclipul „Deja vu”, un cover dupa melodia cantata in original de baimareanca Ami, alaturi de Grasu XXL, va fi lansat oficial si printr-o proiectie video, care a avut  loc joi, 19 iunie, in centrul istoric al orasului,  la ora 21.30, la terasa de langa Navy`s Pub.

poza1

Puteti urmari aici videoclipul: http://youtu.be/pJlL-Rqb8E0
Lansarea videoclipului marcheaza o premiera atat in cariera artistului, cat si pe piata muzicala din Romania.
 
„Am anticipat faptul ca si la noi incepe sa se poarte fusionul muzicii moderne si cel al muzicii simfonice, care cred ca va deveni, in scurt timp, un trend si in Romania. Am ales piese moderne, care mie imi plac foarte mult, pe care, prin prietenia cu Nora, care deja gandise un proiect de acest fel pentru scena am reusit sa le orchestram in aceasta varianta, simfonica”
ALEXANDRA UNGUREANU
„Music in pROgress” este primul proiect pop simfonic independent din Romania si a fost realizat alaturi de orchestra „Nora Denes Symphonical”, formata din muzicieni profesionisti, dascali si elevi ai Liceului de Arta din Baia Mare.
„A fost o mare provocare pentru  mine, pentru ca e o zona clar elitista din punct de vedere muzical, mai ales pentru cei veniti din muzica usoara. Un timbru apreciat in zona pop, nu inseamna o reusita sigura in zona clasica. Mi-am dorit sa incerc si sper ca am reusit sa fac ceea ce stiu eu mai bine, sa transmit emotie”
poza 6ALEXANDRA UNGUREANU
Piesa pentru care a fost filmat videoclipul este „Deja vu”, o reinterpretare a melodiei cantata in varianta originala de Ami si Grasu XXL. 
„M-am jucat cu temele principale si le-am prelucrat, intr-o maniera simfonica. Am considerat ca rapul contine un mesaj foarte puternic, dar care poate intra mai bine in urechea ascultatorului daca il transformam in linie melodica originala. Am incercat practic sa reinventam melodia”
NORA DENES – producator muzical, cadru didactic al Liceului de Arte din Baia Mare
 
Filmarile videoclipului „Deja vu” au avut loc in luna aprilie, in centrul istoric al municipiului Baia Mare. Videoclipul spune povestea unei calatorii pe bicicleta, prin care Alexandra descopera frumusetea unor oameni si locuri din oras, mai putin cunoscute publicului larg.
 
Videoclipul a fost regizat de Paula Onet, in colaborare cu Andrei Toth. Paula Onet este un tanar regizor cu performante in cinematografia internationala si este cunoscuta pentru filmul „Dupa fel si chip”, prezent in selectia oficiala la festivaluri precum: Karlovy Vary, Zagreb, Cannes sau TIFF.
„Prin acest videoclip invitam lumea la o plimbare de pe bicicleta pe scena, un drum presarat de instrumentisti si insotit de acorduri muzicale care transpun un hit, intr-un beat. De multe ori ascultam muzica in timp ce ne deplasam dintr-un loc in altul sau ne plimbam. Ce ar fi daca acest ritm interior ar deveni dintr-o data vizibil? In fond si la urma urmei, de pe bicicleta pe scena nu este decat un pas, o data ce bucuria de a canta este prezenta” 
PAULA ONET – regizor
„Deja vu” este primul dintr-o serie de patru videoclipuri care vor fi lansate in cadrul proiectului „Music in pROgress” pe parcursul intregului an.
Campania muzicala „Music in pROgress” s-a nascut in urma unui concert tematic, care a avut loc la Baia Mare. Piese precum „Rolling in the deep”, „Stay”, „Material Girl”, „Enjoy the silence” sau „Billie Jean” au fost interpretate de profesorii Liceului de Arte din Baia Mare, alaturi de de Nora Denes si Alexandra ungureanu, în variantă 100% simfonică. Concertul s-a bucurat de un real succes, fiind pentru prima oară când o orchestră din România a abordat hituri internaţionale ale muzicii uşoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.