Alina Eremie și Loredana încântă publicul la finalul evenimentului ”Maramureș Air Show”

Sâmbătă dimineața, la ora 9.00, în Ungureni are loc a II-a ediție a Cupei Off-Road, unde iubitorii de aventură și adrenalină sunt așteptați în număr cât mai mare. Ziua și noaptea muzeelor 2019 continuă cu ”Ziua Internațională a Muzeelor”, între orele 9.00 – 17.00, la Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare, în timp ce, între 9.00 și 23.00, Complexul Astronomic Baia Mare a pregătit, gratuit, o mulțime de activități.

         De la 9.30, în Sala „Bogdan Vodă” din cadrul Palatului Administrativ din Baia  Mare se va desfășura simpozionul științific: Ziua Națională a costumului tradițional din România, ediția a IV-a, iar între orele 10.00 și 16.00, la Muzeul Satului va avea loc Târgul tinerilor meșteșugari, aici continuând și Festivalul Dacilor Liberi, prezentarea ”cailor Unirii”, dar și targul de promovare ”Bun de Maramureș”.

Festivalul internațional de folclor pentru copii și tineri „Am  fost ș-om fi” continuă în Sighetu Marmației, de la ora 14.00. Tot de la 14.00, la Teatrul de Vară din Baia Mare debutează ediția I a Festivalului folcloric ”Flori de Maramureș”.

Un eveniment așteptat cu mare nerăbdare este ”Maramureș Air Show”, care va avea loc cu începere de la ora 15.00, la Aeroportul Internațional Maramureș. Tot la Aeroport, cu începere de la ora 18.00, va avea loc un concert de muzică pop dance susținut de Alina Eremie și Loredana.

Duminică, 19 mai, continuă Cupa Off-Road la Ungureni, dar și acțiunile demarate de Planetariu, muzee, precum și evenimentele stabilite în Muzeul Satului din Baia Mare. Tot duminică, între orele 12 – 17.00 va avea loc festivalul-concurs „Mândru-i danțu pe la noi”, ediția a IX a, care se desfășoară la Căminul Cultural din Recea. La aceeași oră, la Școala din Valea Chioarului se desfășoară Festivalul Portului și Dansului Popular „Vatra Chioreană”. De la ora 14.30 va avea loc concertul aniversar pentru 130 de ani de activitate a Corului „Glasul Chioarului”  din Șomcuta Mare, la Casa de Cultură din localitate.

Regalul folcloric ”Maramureșu’ răsună”, în organizarea Ansamblului Folcloric Național ”Transilvania” va avea loc pe scena amplasată în centrul vechi al Municipiului Baia Mare, unde printre invitați se numără și Orchestra Națională Lăutarii din Chișinău – dirijor maestrul Nicolae Botgros, Florentina și Petre Giurgi, Mariana Deac, Cristian Pomohaci, Andreea Ghițiu, Larisa Uță, Ioana Pricop, Ionuț Sima, Cecilia Bozga, Ghiță Breban, Ansamblul Folcloric Național Transilvania.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.