ALOCAŢII COPII 2020. Dublarea alocaţiilor, pe masa deputaţilor. Vezi când ar urma să fie majorate

ALOCAŢII COPII 2020. Dublarea alocaţiilor, pe masa deputaţilor. Vezi când ar urma să fie majorate

Proiectul Guvernului prin care se amână majorarea alocaţiilor ajunge în dezbatere la Camera Deputaţilor. Social-democraţii vor să respingă proiectul, astfel încât alocaţiile să fie majorate mult mai repede.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE ANTALYA 2020-PLECARE CU AVIONUL DIN BAIA MAREPlenul Senatului a adoptat, săptămâna trecută, o lege de respingere a Ordonanței de Urgență care amână intrarea în vigoare a dublării alocațiilor pentru copii. Au fost 94 de voturi pentru respingerea OUG si 14 voturi contra.

Legea a ajuns acum la Camera Deputaților, care este for decizional. Dacă și deputații vor vota la fel, atunci dublarea alocatiilor copiilor se va realiza imediat si nu se mai amana pana la 1 august, așa cum dorește Guvernul Orban.

Liberalii au spus ca nu sunt bani la buget pentru dublarea alocatiei copiilor, efortul bugetar fiind de circa 6,6 miliarde lei.

În luna decembrie a anului trecut, Camera Deputaţilor a votat, decizional, iniţiativa legislativă care prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap. În 14 ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea.

Ulterior, Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a legii care prevede dublarea alocaţiilor de stat pentru copii până la 1 august, odată cu rectificarea bugetară.

Potrivit Constituţiei, Ordonanţa de urgenţă intră în vigoare numai după depunerea sa spre dezbatere în procedură de urgenţă la Camera competentă să fie sesizată şi după publicarea ei în Monitorul Oficial al României. Sursa: romaniatv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.