Alocaţiile pentru copii vor creşte în etape. Vezi variantele luate în calcul de Guvernul Orban

Alocaţiile pentru copii vor creşte în etape. Vezi variantele luate în calcul de Guvernul Orban

Guvernul urmează să anunţe săptămâna aceasta cu cât va creşte alocaţiile pentru copii. Premierul Ludovic Orban a dat asigurări că alocaţiile vor fi majorate „la un nivel aşteptat într-o perioadă de criză”, iar pe masa Executivului există mai multe scenarii cu privire la o creştere etapizată a alocaţiilor.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

ATP Motors ofera clientilor o gama variata de produse si servicii de calitate

Premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul urmează să prezinte actul normativ referitor la majorarea alocaţiilor şi pensiilor în zilele următoare.

„La ora actuală suntem în evaluarea posibilităţilor efective de a susţine o creştere a alocaţiilor. Ce pot să vă spun sigur este că vom creşte alocaţiile. Chiar ne-am gândit la un mecanism de creştere a alocaţiilor care să permită o creştere în mai multe etape, dar procentul efectiv de creştere a alocaţiilor şi ritmul de creştere a alocaţiilor depind de prognozele pe care le vom face”, a spus Orban, la sediul PNL.

Premierul a arătat că Guvernul analizează coordonat creşterea pensiilor şi a alocaţiilor.

„Ambele măsuri generează cheltuieli suplimentare. Analizăm măsurile coordonat pentru că ele generează cheltuieli şi trebuie să ţinem cont atunci când luăm o măsură şi de cealaltă măsură”, a mai spus Orban.

Majorarea alocaţiilor va fi anul acesta de 10-20 la sută, susţin surse guvernamentale, citate de Digi24. Acest lucru contravine însă legii ce prevede dublarea alocaţiilor, precum şi deciziei Curţii Constituţionale care a hotărât că o amânare a majorării este neconstituţională.

Astfel, dublarea alocaţiilor ar putea fi realizată în etape. Un prim scenariu prevede o creştere de 10-20 la sută. Restul sumei, până la dublare, ar urma să fie alocată în aproape doi până la cinci ani.

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că Guvernul nu are posibilitatea de a dubla alocaţiile. Şeful Executivului a dat asigurări că alocaţiile vor creşte „la un nivel aşteptat într-o perioadă de criză”.

Violeta Alexandru a declarat faptul că alocaţiile şi pensiile vor creşte. Ministrul îşi doreşte o abordare responsabilă, deoarece este uşor să păcăleşti sau să dai speranţe false populaţiei.

Cât despre creşterea pensiilor, Ministrul Finanţelor a anunţat că încă analizează problema, iar cel mai optimist scenariu prevede o majorare de aproape 10 la sută de la 1 septembrie, faţă de 40 la sută, aşa cum prevede legea promulgată de preşedinte.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.