Altfel de şcoală pentru elevii de la „Caragiale”. De la exotica piesă „Maitreyi”, la acţiunea din „Fast and Furious 7”

poza3pozaO săptămână cu adevărat altfel pentru elevii Şcolii Generale „Ion Luca Caragiale”, din Baia Mare, condusă de directorul Radu Bogoviţ şi directorul adjunct, Eugenia Pampa. De remarcat faptul că, cel puţin în prima zi a activităţilor, diriginţii tuturor claselor gimnaziale din această unitate de învăţământ au concluzionat că piesa de teatru „Maitreyi”, pusă în scenă de actorii băimăreni de la Teatrul Dramatic este un bun prilej de culturalizare şi familiarizare cu romanul lui Mircea Eliade, care se studiază şi azi, intens, în programa liceală.

Următoarele zile activităţile au fost diferite, unii alegând să facă excursii în pădure, alţii să viziteze Grădina Botanică din Jibou sau să meargă la SPA, la Drurelax. Acţiuni interesante au avut elevii clasei a VII-a B, diriginte Felicia Bodea, profesor de limba română. După ce luni, 6 aprilie, au fost la teatru, ziua de marţi au dedicat-o vizitării fabricii de ciocolată „Galactic”, din Baia Sprie. De la ciocolată au ajuns la Brutăria Baia Sprie, unde li s-a prezentat procesul de fabricare a produselor de panificaţie. O zi cu adevărat interesantă a fost miercuri, 8 aprilie, când elevii din VII B au ales „Ziua porţilor deschise” la Ambulanţa Baia Mare. Tinerii au asistat la două acţiuni de simulare, respectiv recuperarea turiştilor rătăciţi în pădure, urmată de intervenţia ambulanţei în cazul unul accident de bicicletă, experienţă pe care unul dintre elevii acestei clase a trăit-o exact cu un an în urmă. Şi, din solidaritate, diriginta şi colegii lui au dorit să îi demonstreze că sunt alături de el, pentru a-şi înfrunta orice posibilă traumă rămasă în urma nefericitului accident, care putea fi unul cu urmări mult mai drastice.

Şi pentru ca ziua să se termine în acelaşi ton plin de „acţiune şi suspans”, au mers să vadă filmul „Fast and furious 7”, care rulează în aceste zile la Cinema City din Baia Mare. Aceeaşi alegere au făcut-o şi elevii clasei a VI-a A, de la Şcoala „Ion Luca Caragiale”, diriginte Sorin Ionescu.

Ziua de joi, 9 aprilie este dedicată activităţilor sportive, urmând ca vineri, toţi elevii să ajute la curăţenia în clasele de studiu şi să tragă concluziile acestei „săptămâni altfel”.

 

Amalia Babici Man

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.