Am votat fiindcă e dreptul meu și fiindcă-mi pasă de România!

La fiecare scrutin electoral mi se cere votul. Mie și altor milioane de români. Și fac parte din categoria celor care se prezintă la vot, de fiecare dată, fiindcă îmi pasă. Fiindcă e dreptul meu constituțional și democratic și fiindcă vreau să am, apoi, dreptul la opinie. Opinia de a critica sau a mă bucura de ceea ce se întâmplă bine sau rău în orașul meu, în țara mea.

Votez din 2000. Poate nu e mult, sunt doar 14 ani, dar am ieșit mereu, la fiecare alegeri. Fie că au fost locale, parțiale, parlamentare, europarlamentare sau prezidențiale. Am ieșit la primul tur, am ieșit la turul doi, am ieșit de câte ori a fost cazul. Așa cum am ieșit și azi.

Sunt mândră, însă, că niciodată nu mi-am vândut votul. Că am votat cum mi-a dictat inima, conștiința, cum am considerat că este bine pentru mine, la acel moment. Am votat în 99% din cazuri omul și nu partidul. L-am votat pe cel care m-a convins, atunci când a fost cazul, că își dorește să schimbe ceva în bine. Indiferent c-a fost vorba de primar, de președintele țării, de parlamentari sau europarlamentari. Dovada că am votat omul și nu partidul e aceea că am oscilat. Nu am ținut o singură linie, pe simplul considerent că nu sunt membru de partid și n-am să fiu niciodată. Însă atunci când îmi pun speranțele în cineva, mi le pun din tot sufletul. Adeseori cei pe care i-am ales m-au dezamăgit, dar cel puțin am știut un lucru. Că nu-i voi mai vota altul și că am dreptul să-i critic, tocmai că sunt acolo, în frunte, și datorită votului meu.

Azi am votat cu aceeași credință că ne-ar putea fi mai bine. Cred, chiar sper că țara asta ar putea să o ia pe un drum al normalității, așa cum am văzut deja că e posibil. Avem bani în Maramureș cât n-am primit de la nicio guvernare. Ceea ce înseamnă că se poate. Că lucruri bune se întâmplă și la noi.

Am votat fiindcă am putut și fiindcă mă duc la vot cu mândrie. Mândria că în această zi, noi suntem suveranii. Ei, cei care ne așteaptă votul sunt astăzi supușii noștri. Noi decidem cine va conduce țara asta pentru următorii cinci ani. Noi, cei care ieșim la vot. Și de aceea vă îndemn pe toți să ieșiți și să vă exercitați dreptul. Nu pentru bani, ci pentru o ideologie. Pentru a putea apoi să trageți concluzii. Bune sau rele.

Spre deosebire de alții, eu îmi iubesc orașul și țara. Și îmi doresc ca și copilul meu să le iubească la fel ca mine și să-și dorească un viitor în România. Fiindcă, înainte de toate, suntem români. Și azi suntem cei mai puternici români, fiindcă în ștampila din mâna noastră se află viitorul acestei țări. De aceea vă îndemn să vă rupeți cu toții câteva minute din timpul vostru și să votați. Eu am făcut-o și sunt mândră.

 

Amalia Babici Man

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.