Ambasadoarele Organizației ”Salvați Copiii„ au donat aparatură medicală secției de neonatologie din cadrul Spitalului Județean

aparat spitalVentilator neonatal pentru copiii născuți prematur în Maramureș

Copiii care se nasc prematur în maternitatea Spitalului Județean au o nouă șansă la viață. Prin grija și bunăvoința Gabrielei Alexadrescu, președintele executiv al Organizației ”Salvați Copiii”, dar și a Amaliei Năstase, ambasadoarea Programului Național de reducere a mortalității infantile, secția de neonatologie a Spitalului Județean ”Dr. Constantin Opriș” a primit, cu titlu de donație, un ventilator neonatal în valoare de 18.800 de euro. Dotarea face parte din campania ”Grijă pentru copii” și este prima din seria unor dotări de circa 200.000 de lei, în care mai sunt incluse alte trei maternități din Nord-Vestul țării.

În sala de conferințe a Spitalului au fost prezente atât ambasadoarele Organizației ”Salvați Copiii”, respectiv Gabriela Alexandrescu și Amalia Năstase, precum și managerul Spitalului Județean, ec. Sorina Pintea, dar și președintele Consiliului Județean Maramureș, Zamfir Ciceu.

 

conf spitalUn SMS la 8833 dă o șansă la viață copiilor născuți prematur

Gabriela Alexandrescu a arătat că în Maramureș se nasc, anual, circa 2000 de copii, iar aproximativ 10% dintre aceștia sunt născuți prematur, având nevoie de îngrijiri speciale. ”Prin dotarea secției de neonatologie cu acest aparat ne dorim să contribuim decisiv la reducerea numărului de decese în rândul bebelușilor. Oricine ni se poate alătura în acest demers, uneori fiind suficient un gest simplu, precum trimiterea unui SMS la nr. 8833 sau redirecționarea unei părți din impozitele anuale către organizația noastră”, a declarat Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al Salvați Copiii.

Și Amalia Năstase, ambasadoarea Programului Național de reducere a mortalității infantile a amintit faptul că ”Salvați copiii” a reușit, în ultimii doi ani, să doteze câteva secții de nou-născuți cu echipamente specifice nașterilor premature.

Laura Veronescu, șefa secției de neonatologie din cadrul Spitalului Județean a arătat că acest aparat este vital pentru supraviețuirea copiilor veniți pe lume între 24 și 34 de săptămâni, a căror funcțierespiratorie nu este posibilă fără acest echipament.

 

bebe la incubatorBebeluș de 600 de grame luptă pentru supraviețuire

Atât Gabriela Alexandrescu, cât și Amalia Năstase au dorit să-și arate aprecierea pentru ec. Sorina Pintea, managerul Spitalului Județean Dr. Constantin Opriș, arătând buna colaborare care s-a legat de-a lungul timpului, dar subliniind și faptul că, dintre multele spitale care le-au văzut în țară, cel din Baia Mare dovedește un management eficient și o calitate a serviciilor oferite la standarde superioare. Sorina Pintea a mulțumit, la rândul ei, pentru sprijinul oferit de Organizația ”Salvați copiii”, fapt întărit și de președintele CJ Maramureș, Zamfir Ciceu, care a arătat că viitorul Maramureșului îl reprezintă și acești copii născuți prematur, care acum au o șansă în plus la o viață normală.

După încheierea conferinței de presă s-a organizat o vizită în cadrul secției de neonatologie, unde s-a putut observa cum aceste aparate ajută copii cu o greutate de 600 de grame sau un kilogram să lupte pentru viața lor. Conform declarației medicilor, fiecărui micuț i se acordă o șansă la viață, iar mare parte dintre acești copii născuți prematur ajung să reprezinte viitorul nostru în timp.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.