Ambasadorul Ucrainei în România a mulțumit autorităților județene pentru atenția acordată minorității ucrainene din Maramureș

Cunosc eforturile care se depun pentru a oferi condiții de viață decente ucrainenilor și vă asigur că ușa Ambasadei Ucrainei va fi mereu deschisă pentru dumneavoastră. Am aflat cu încântare toate acțiunile culturale la care participați sau cele unde susțineți comunitățile de ucraineni, de taberele de relaxare unde au fost invitați copii din zonele afectate ale Ucrainei.

Mă bucur să observ că relațiile economice între România și Ucraina sunt tot mai bune și așteptăm și o finanțare a proiectelor transfrontaliere dintre cele două state vecine”, a declarat Excelența Sa, Yevhen Levytsky.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a amintit de cel mai important proiect care se realizează pentru minoritatea ucraineană din județ, respectiv reabilitarea DJ 187, Leordina (DN18) – Ruscova – Repedea – Poienile de sub Munte, un drum cu o lungime de peste 20 de km, pentru care s-au aprobat deja indicatorii tehnico-economici din cadrul Studiului de Fezabilitate. ”Proiectul a fost depus la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene și, în cel mai scurt timp, așteptăm vești pozitive. Au trecut mai bine de 26 de ani de când ne străduim să cârpim acest drum, iar reabilitarea tronsonului înseamnă să oferim condiții decente de viață pentru ucrainenii care trăiesc în Maramureș, în această zonă. Un alt proiect care se adresează comunității ucrainene se desfășoară în Poienile de sub Munte, aici fiind singura școală din Maramureș prinsă în programul pilot care prevede acordarea unei mese calde pentru elevi”, a declarat șeful administrației județene.

Discuțiile au continuat pe Programul Ucraina – România unde urmează să fie deschisă linia de finanțare, iar cele două state trebuie să depună proiecte comune, care să fie susținute în acord. Președintele Consiliului Județean Maramureș a arătat că militează pentru deschiderea unor noi puncte de trecere a frontierei în Ucraina, unul din acestea putând fi la Remeți, cu o investiție rezonabilă.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

 

 

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.