Ambulanța MARAMUREŞ în alertă : Un MORT şi 5 cazuri de hipotermie în Baia Mare, Borşa şi Şomcuţa Mare au fost înregistrate în ultimele ore!

Ambulanța MARAMUREŞ  în alertă : Un MORT şi 5 cazuri de hipotermie în Baia Mare, Borşa şi Şomcuţa Mare au fost înregistrate în ultimele ore!

Serviciului Județean de Ambulanță Maramureș  în alertă : 87 de intervenții medicale de urgență,  5 cazuri de hipotermie  și 1 deces au fost înregistrate la nivelul Maramureșului. Conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Maramureș a dispus suplimentarea numărului de echipaje!

La nivelul Maramureșului s-au înregistrat cazuri de hipotermie în intervalul 6-8 ianuarie 2017, situații în care a intervenit  echipajele Serviciului Judetean de Ambulanța Maramures: 5 persoane fără adăpost din Baia Mare, Borșa și Șomcuta Mare care au fost transportate la UPU Baia Mare și CPU Borșa. Din nefericire, s-a înregistrat și un  deces pe raza municipiului Baia Mare.Totodată, în intervalul orar 7.00-16.30 s-au inregistrat peste 87 de intervenții medicale de urgență la nivelul județului Maramureș.

Conducerea SAJMM a dispus suplimentarea numărului de echipaje atât în municipiul Baia Mare, cât și în substațiile din județ, pentru a acoperi întreg județul, a declarat managerul unității, Ligia Micle.

Recomandările SAJMM , având în vedere temperaturile scăzute care se înregistrează în această perioadă, atât la nivel național cât și la nivelul județului Maramureș, pentru această perioadă:

  • Să se evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este recomandată folosirea de mijloace de protecţie adecvate – căciuli, mănuşi, îmbrăcăminte şi încălţăminte – adaptate condiţiilor meteorologice şi care să nu exercite presiuni pe circulaţia vasculară a extremităţilor.
  • Să se consume alimente bogate în proteine şi grăsimi nesaturate (vegetale), fructe, legume.
  • Să se acorde o atenţie specială copiilor – evitarea situaţiilor în care aceştia sunt lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate, evitarea transporturilor pe distanţe lungi în vehicule fără posibilităţi de climatizare şi neechipate corespunzător.
  • Persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cardiace şi/sau respiratorii, trebuie să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care premisele decompensării (agravării) bolilor preexistente în condiţii de temperaturi scăzute.
  • Încălzirea corespunzătoare a locuinţelor şi a spaţiilor închise de locuit şi evitarea utilizării instalaţiilor improvizate, care pot duce la intoxicaţii cu monoxid de carbon,
  • Să se evite expunerea prelungită a mâinilor şi picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături (în acest caz, trebuie evitată automedicaţia şi este recomandată consultarea unui medic).
  • În caz de nevoie sa se apeleze la numărul unic de urgența 112.
Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.