Amenda anului, primită de o șoferiță din România. Motivul pentru care a fost sancționată cu 34.000 de euro

De ce a primit o șoferiță româncă o amendă de 34.000 de euro. Pedeapsa anului a fost primită, cu siguranță, de o tânără româncă în vârstă de 22 ani. Motivul pentru care femeia a fost sancționată cu 34.000 de euro pe o autostradă din Danemarca. De ce a primit soferița amenda usturătoare și cine era lângă ea, la volanul camionului.

De ce a primit o șoferiță româncă o amendă de 34.000 de euro. Potrivit presei daneze, doi șoferi au fost amendați pe o autostradă din Danemarca, dintre care unul dintre ei era o româncă în vârstă de 22 de ani și un român de 32 de ani. Femeia fusese amendată în urmă cu câteva luni și în altă țară europeană. Poliția daneză a amendat cu un total de 255.000 DKK, 34.195 de euro, iar amenda a fost plătită a doua zi, relatează poliția daneză.

La Tappernoy, un camion românesc a fost oprit de poliție, săptămâna trecută, în timpul unei inspecții a vehiculelor grele. Oamenii legii au descoperit că taxa de drum pentru camion nu era plătită și, mai mult de atât, s-au constatat mai multe încălcări ale timpului de conducere precum și alte deficiențe în transport. Dar asta nu este tot. Se pare că cei doi șoferi români în cauză conduceau fără cardul de șofer, lucru pe care îl făcuseră de mai multe ori. Cei doi români au fost amendați cu cifre usturătoare, de 2.527 de euro și 8.552 de euro. Mai mult, românii au primit și interdicții de conducere a camionului timp de șase luni, respectiv trei ani.

Ce spun autoritățile despre aceste probleme

Cei doi șoferi nu au fost singurii care au întâmpinat probleme. Se pare că și compania română de transport a trebuit să plătească amenzi de 22.999 de euro pentru încălcarea timpului de conducere și de odihnă a șoferilor, utilizarea incorectă a tahografului și neplata taxei de drum.

„Amenda totală de peste 34.000 de euro arată că autoritățile iau în serios aceste probleme. Nu vom permite ca siguranța drumurilor daneze să fie compromisă de șoferi și companii de transport care încalcă regulile. Aceste camioane prezintă un risc ridicat dacă șoferului nu i s-a acordat odihna necesară, motiv pentru care continuăm să ne menținem presiunea de control în Danemarca de Est.”, spune Henrik Fobian, purtătorul de cuvânt al poliției din Jutlandul, citat de tv2east.dk.

Amenda totală a fost achitată a doua zi, iar cei doi șoferi au acceptat și au semnat procesele verbale prin care își pierd dreptul de condus în Danemarca. În urma cercetărilor ulterioare, poliția a mai constatat că aceiași șoferi au fost arestați în urmă cu câteva luni într-o altă țară europeană și au trebuit să plătească aproximativ 7.000 de euro pentru încălcări similare are legilor, scriu cei de la observatornews.ro.

SURSA

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.