Amenzi de peste 89 000 de lei aplicate de poliţişti în această săptămână

aapolitia-rutiera1Pe parcursul săptămânii, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Poliţiştii au aplicat peste 450 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 181 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării 29 de permise de conducere şi au fost retrase, pentru nereguli tehnice, cinci certificate de înmatriculare.

În perioada 22 – 25 iunie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, reducerea riscului rutier pe drumurile publice precum şi pentru impunerea respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare şi combaterea neacordării priorităţii de trecere pietonilor.

Astfel, poliţiştii au aplicat 453 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 181 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 82 471 de lei.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 29 de permise de conducere, cele mai multe pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, nerespectarea regulilor privind limitele legale de viteză şi nerespectarea

semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric. De asemenea, pentru nereguli tehnice, au fost retrase cinci certificate de înmatriculare.

La Sighetu Marmaţiei şi Borşa, poliţiştii care au acţionat pentru combaterea unor acţiuni comerciale ilicite şi sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire social, a liniştii şi ordinii publice, au verificat 52 de persoane fizice şi juridice. În urma controalelor efectuate, poliţiştii au aplicat 25 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 6 580 de lei. De asemenea, poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de 534 de lei.

Şi în acest weekend poliţiştii vor fi prezenţi în trafic şi vor desfăşura activităţi în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care conduc autovehicule fără respectarea normelor legale în vigoare.

Foto: Arhiva

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.