Amenzi în valoare de peste 11.000 lei aplicate pentru abateri rutiere

aapolitia-rutiera1Poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au desfăşurat ieri, 17 noiembrie , între orele 07,00-21,00, o acţiune pentru verificarea respectării normelor rutiere, a siguranţei în trafic şi pentru prevenirea victimizării pietonilor. Au fost controlate 56 de autovehicule şi pentru abaterile constatate au fost aplicate 74 de sancţiuni contravenţionale, din care 22 pentru neutilizarea centurii de siguranţă şi 11 pentru folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive de tip „mâini libere”. Valoarea amenzilor aplicate depăşeşte 11.000 lei. Totodată au fost reţinute în vederea suspendării  două permise de conducere, unul pentru neacordare de prioritate de trecere pietonilor, iar celălalt pentru neacordare de prioritate la punerea în mişcare a unui autovehicul.

Prevenire

Folosirea telefonului mobil în timpul condusului, interzisă fără un sistem hands-free (mâini libere )

–         Pentru prevenirea accidentelor rutiere, produse pe acest fond, Poliţia Rutieră recomandă conducătorilor de auto să nu poarte convorbiri telefonice în timp ce conduc un autovehicul, decât dacă folosesc sisteme de tip “mâini libere”. Utilizarea telefonului mobil în timp ce conduc le poate distrage atenţia, afectând capacitatea de concentrare asupra drumului.

–         De asemenea, poliţiştii mai recomandă ca în cazul în care chiar dacă se utilizează un sistem de tip hands-free, convorbirea trebuie limitată; pentru convorbirile importante este indicat să se tragă pe dreapta.

–         De evitat scrierea şi citirea mesajelor de tip SMS, MMS în timp ce se conduce un vehicul! Este recomandat să se păstreze o distanţă regulamentară faţă de autovehiculul din faţă pentru a putea fi în măsură să fie înlăturat orice pericol.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.