ANAF a pornit măcelul! Amenzi enorme, în prima lună! Pe cine au luat la țintă inspectorii

ANAF a declanșat o acțiune puternică de control în scopul prevenirii și combaterii evaziunii fiscal. Inspectorii promit că măsurile vor continua în perioada următoare.

Inspectorii ANAF au aplicat 61 de amenzi în valoare de peste 1,6 milioane de lei în prima lună de derulare a operaţiunii Tomis, în perioada 25 ianuarie – 25 februarie, potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Principalele categorii de bunuri confiscate sunt îmbrăcăminte, încălţăminte şi materiale textile.

VEZI:O ofertă de nerefuzat. Paşte exotic in Sri Lanka – Plecare: 25 aprilie – 7 nopti / 9 zile

Deşi numărul operaţiunilor vamale în portul Constanţa a scăzut cu 43%, se constată o dublare a bazelor de impozitare din punct de vedere valoric, în luna de referinţă.

„În scopul intensificării activităţii de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale şi fraudelor vamale, Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, cu sprijinul Direcţiei Generale a Vămilor, desfăşoară acţiuni de monitorizare şi control care vizează operaţiunile de import şi achiziţii intracomunitare efectuate prin portul Constanţa, atât prin Biroul Vamal Constanţa Nord cât şi prin Biroul Vamal Constanta Sud Agigea, acţiune denumită generic’ Tomis’. Acţiunea presupune verificarea societăţilor care efectuează operaţiuni de import şi achiziţii intracomunitare precum şi a tranzacţiilor ulterioare importului, respectiv livrare/ utilizare/ consum pe teritoriul naţional şi/ sau livrare intracomunitară ori export”, spun reprezentanţii ANAF.

Acţiunile de monitorizare şi control vor continua în perioada următoare.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.