ANGAJĂRI POLIŢIE. Anunţ important de la MAI: Posturile rămase neocupate vor fi scoase la concurs

politieANGAJĂRI POLIŢIE 2016. Posturile rămase neocupate în urma concursurilor pentru încadrarea din sursă externă și pentru reîncadrarea în activitate a foștilor angajați ai MAI vor fi scoase la concurs, a anunţat vineri Ministerul Afacerilor Interne.

Vineri, 20 mai a.c., ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a condus o ședință de comandă în care au fost prezentate conducerii MAI rezultatele finale ale concursurilor desfășurate pentru încadrarea din sursă externă, cât și în cazul celor destinate rechemării și reîncadrării în activitate.

„Având în vedere responsabilitățile pe care le implică statutul funcției de polițist, selecția și probele de concurs pentru încadrarea din sursă externă au fost extrem de riguroase și exigente, fapt pentru care, din cei peste 26.000 de candidați înscriși doar 1.707 au reușit să se încadreze în structurile MAI. Astfel, au fost ocupate 1.693 de posturi la Poliția Română din cele 1.853 scoase la concurs, iar la Inspectoratul General pentru Imigrări s-au ocupat 14 posturi din cele 20 scoase la concurs”, se arată într-un comunicat al MAI.

În cazul posturilor destinate rechemării în activitate a foștilor angajați ai MAI, numărul celor admiși a fost mai mic decât numărul locurilor scoase la concurs – doar 33 de candidați pentru 47 de posturi la Poliția Română, 129 de candidați pentru 350 de posturi la Poliția de Frontieră, 209 candidați pentru 450 de posturi la IGSU, 143 de candidați pentru 250 de posturi la Jandarmeria Română și numai 2 candidați pentru cele 10 posturi la Inspectoratul General pentru Imigrări.

„Pentru cele peste 700 de posturi rămase neocupate, conducerea MAI a decis ca în perioada imediat următoare să se realizeze o evaluare a tuturor posturilor rămase neocupate și a nevoilor de încadrare cu specialiști, pentru a se putea organiza noi concursuri de încadrare. În cazul încadrării specialiștilor vor fi incluse posturi destinate medicilor și cadrelor sanitare.”, mai anunţă MAI.

Sursa: b365.ro

Loading...

4 COMENTARII

  1. BATAIE DE JOC!!!,pentru cei care au urmat si urmeaza o scoala militara gen Campina sau Cluj,unde proaspetii absolventi a unui bacalureat din 2015,au mai indurat inca un examen extrem de greu,ca sa intre in aceste scoli,care le vor ingradi cel putin 2 ani din libertatea semenilor lor!Lucrez in sistem,si am muncit pe branci sa intru in scoala aia de cacat si sa ies cu medie mare,sa apuc judetul,cica….Am stat acolo si am spalat wc-uri 2 ani,ca sa am surpriza dupa alti 2 ani, aveam coleg mai mare in grad,dar eram tutorele lui,angajat in sursa externa.Habar nu avea de viata,ca sa nu mai spun de munca de politie! Dezamagitor! PS: Dupa 14 ani de politie,sunt tot agent principal si ”agent 4”pe grila…PS2: Am terminat si Facultatea de Stiinte Juridice,la STAT.Altii sunt COMISARI ,si fara scoala,si probabil fara BAC!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.