Animale de companie supraponderale, hrana unui câine obez

În zilele noastre, cei mai mulți dintre noi se gândesc la câinii noștri nu doar ca la animale de companie, ci ca la niște companioni sau membri ai familiei. De aceea, încercăm să le oferim cât mai multă dragoste și îngrijire.

Cu toate acestea, există cazuri în care acest lucru se întoarce împotriva lor și, din păcate, îngrijirea și răsfățul câinilor se transformă în obezitate. Pe termen lung, acest lucru nu este în interesul câinelui, de fapt, este în detrimentul sănătății sale. Dar, odată ce problema există, poate fi ușor remediată prin îngrijire și dietă.

Ce rase de câini sunt în pericol?

Practic, obezitatea poate apărea la orice rasă de câini, dar există unele rase care sunt mai predispuse să ia în greutate și altele la care este mai greu de determinat dacă sunt la o greutate optimă.

Desigur, este evident dacă un ogar sau un vizsla este obez, dar cei care au un pug, un labrador, un golden retriever sau un bulldog se află într-o situație mult mai dificilă. În cazul acestor rase, este posibil să vă dați seama că animalul dvs. de companie este obez doar atunci când medicul veterinar sau o altă persoană vă semnalează acest lucru.

Proprietarii de rase de câini care sunt predispuse  la obezitate trebuie să fie mult mai atenți în alegerea hranei și recompenselor  pe care le oferă animalelor lor de companie. Este recomandabil să alegeți dintr-o gamă de diete potrivite pentru a preveni probleme ulterioare. Ținerea unei diete de slăbire  va fi mult mai dificilă pentru animalul dumneavoastră de companie.

Aveți o hrană preferată pentru câinele dvs.? Dacă vreți să încercați ceva nou sau dacă sunteți în căutarea unor mărci testate, verifică gama de hrană pentru câini de la Petissimo și comandați  astăzi!

Cum vă puteți da seama dacă câinele dumneavoastră are greutatea potrivită?

Atunci când se determină dimensiunea ideală a corpului câinelui, trebuie să se ia în considerare două lucruri: coloana vertebrală și talia câinelui. Indiferent de rasă, greutatea optimă pentru câinele dumneavoastră este atunci când coastele nu sunt proeminente (dacă sunt, ar trebui să ia în greutate), dar pot fi simțite atunci când este mângâiat. Dacă coastele nu pot fi simțite la mângâiere, câinele ar trebui să fie supus la o mică dietă. În cazul taliei, trebuie avut grijă ca linia taliei să fie mai îngustă decât planul coastelor.

De câtă hrană are nevoie câinele dvs.?

Este dificil de stabilit o regulă general și de spus care este porția optimă de hrană.  Câinii sunt diferiți, au niveluri de energie diferite, dimensiune, nevoie diferită de mișcare și, ca și în cazul nostru, oamenii, predispoziția de a lua în greutate joacă un rol important. Dar dacă acordați atenție pe termen lung trăsăturilor fizice menționate mai sus, puteți ajusta cu ușurință aportul nutrițional ideal al animalului dumneavoastră de companie.

Ce se poate întâmpla cu câinii obezi și cum pot fi supuși unei diete de slăbire?

Câinii sunt supuși la aceleași pericole provocate de supraponderabilitate ca și oamenii, de exemplu există un risc mai mare de diabet, probleme cardiovasculare și tulburări musculo-scheletice. În plus, bolile specifice rasei sunt mai probabil să apară la câinii obezi.

Dieta nu trebuie să fie niciodată aplicată brusc, întotdeauna trebuie să se reducă porția de hrană cu cel mult 10-20% sau să se schimbe compoziția acesteia (mai multe legume, hrană dietetică) și, dacă este posibil, să se facă mai multă mișcare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.