Antonescu: Anunț intenția de a nu candida la prezidențiale

Președintele PNL, Crin Antonescu, a anunțat sâmbătă intenția de a nu candida la alegerile prezidențiale din acest an, ca un pas spre urgentarea realizării proiectului de unificare a forțelor de dreapta și în vederea desemnării cât mai grabnic a unui candidat unic al dreptei la președinția României.

 

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FLUX

El a afirmat, într-o conferință de presă, că a decis să pună capăt interimatului său la șefia PNL.

„Astăzi nu mai există pericolul ca reziduurile clanului pesedist să mai poată deturna mersul PNL în direcția corectă. Astăzi nu mai poate fi pusă la îndoială, și congresul va certifica cu certitudine opțiunea noastră naturală, firească, pentru PPE. Astăzi, demersurile pentru construirea unui mare partid de dreapta, în fine, în România sunt demarate. De aceea, pun capăt chiar și interimatului meu, iar luni îi voi ruga pe colegii mei din Biroul Politic Central să preia efectiv toate atribuțiile care trebuie exercitate în această lună care ne desparte de congresul din 28-29 iunie”, a afirmat Crin Antonescu.

El a anunțat și decizia sa legată de a renunța la candidatura pentru președinția României.

„Consider că sunt cel mai puternic candidat pe care dreapta l-ar putea avea. Spun acest lucru pentru că am forța, personalitatea, conturul, experiența politică necesară, ideile, viziunea și capacitatea de a lupta pentru ca la toamnă PSD să nu pună mâna pe președinția României.(…) Știu în același timp clasa politică românească, dreapta românească, și pe toți cei care revendică această titulatură. Cunosc presa românească. Cunosc modul în care se produc și se desfac pe piață opinii sau curente de opinie”, a spus Crin Antonescu.

El a adăugat că nu poate să nu țină cont de toate aceste lucruri.

„Eu știu că oamenii politici adevărați sunt cei care schimbă sondajele și nu sondajele schimbă oamenii politici adevărați. Acest lucru se va dovedi în continuare în viața politică românească. Am tot ce este necesar pentru această luptă. Nu am timp să demontez fixații, nu am timp să vindec resentimente, nu am timp să lărgesc orizontul unor mărginiri. Conștient că este întru totul urgent ca eforturile de unificare a dreptei să facă pași câți mai concreți înainte, că este absolut urgent ca un candidat al dreptei unite să fie desemnat, anunț intenția de a nu candida la președinția României și de a favoriza în acest fel desemnarea grabnică, rapidă, până la sfârșitul acestei luni sau cel târziu până la 15 iulie a unui candidat care să fie acceptat mai ușor de tot ce înseamnă forță politică de dreapta (…), de tot ceea ce înseamnă presă de dreapta sau cel puțin cu această pretenție, de toți aceia care vor să facă din România o țară pentru pietoni și nu pentru baroni. Pentru că pietonul la care se referă cu dispreț unul dintre reprezentanții cei mai expresivi ai feudalismului pesedist, pietonul acela este cetățeanul român”, a afirmat Crin Antonescu.

Antonescu a spus că, în calitate de președinte al PNL vreme de cinci ani, a reușit împreună cu colegii din partid să finalizeze o serie de proiecte importante pentru România.

El a reamintit că „în 2009 când exista o coaliție parlamentară și guvernamentală mamut — Băsescu, PD, PSD — față de care nici anti-băsiștii și băsiștii înverșunați nu manifestau atâta indignare, PNL a asigurat funcția Opoziției parlamentare și politice”. „PNL a fost atunci vocea care nu trebuia să tacă și nu a tăcut”, a spus Antonescu.

Potrivit acestuia, construcția politică realizată ca o alternativă la regimul Băsescu, USL, în cadrul căreia PNL a reușit victorii electorale zdrobitoare în cursul anului 2012, a reușit ca, împreună cu partenerii din coaliția guvernamentală, să adopte măsuri importante în favoarea cetățenilor români, între care și menținerea în programul actualului Guvern a cotei unice de impozitare.

Crin Antonescu a menționat și scorurile electorale obținute de PNL sub mandatul său la alegerile din 2009, 2012 și 2014.

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.