Antonescu: Este vital pentru Ponta și PSD să rămână la guvernare

Fostul lider al PNL, Crin Antonescu, a declarat, marți seara, într-o emisiune televizată, că Victor Ponta a făcut eroarea, pentru turul al doilea al prezidențialelor, de a-și asocia oameni ”pe care lumea nu-i mai vrea”.

Cu toate acestea, Antonescu a opinat că este vital pentru premierul Victor Ponta, dar și pentru formațiunea politică pe care o conduce, să rămână la guvernare.

Potrivit lui Antonescu, mobilizarea parlamentarilor de marți și respingerea legii amnistiei este o „chestiune comică” care arată „precaritatea politicienilor de felul acesta”.

„Viteza, docilitatea cu care domnul Ponta zice că a înțeles vocea străzii, modul în care zice domnul Zgonea, această chestiune este, după păerea mea, comică și arată precaritatea politicienilor de felul acesta. Nu se poate să vii cu viteza asta și să rezolvi într-o zi, dovedind că se putea ceea ce nu rezolvi de luni și luni de zile. (…) În ceea ce îl privește pe domnul Ponta în acest moment, și formațiunea lui politică, este vital să rămână la guvernare. Pentru ca domnul Ponta să devină președinte cu orice preț, cei din jurul său au distrus multe lucruri, inclusiv USL, sfârșind prin a-l distruge chiar pe domnul Ponta ca om politic. Nu știu în ce măsură există șansa revenirii și până la urmă depinde de domnul Ponta, de conjuncturi, dar gândiți-vă că dintr-un vârf de putere și de ascensiune și de convingerea atât de multor oameni că va obține toată puterea, a ajuns în fața acestei străzi”, a spus fostul lider PNL la Realitatea TV.

Crin Antonescu a mai adăugat că rezultatul alegerilor prezidențiale reprezintă o înfrângere cu totul neașteptată și dramatică, punctând că Victor Ponta a făcut „eroarea de a-și asocia, pentru sprijin în turul al doilea, exact oamenii pe care lumea nu îi mai vrea”, în timp ce Klaus Iohannis a mers „pe o variantă cu un instinct politic bun”.

Totodată, el a mai subliniat că, în acest moment, „PSD nu are alt om politic mai bun decât Victor Ponta”.

„Marea victorie în aceste alegeri este că s-a transmis mesajul că nu vă mai puteți face de cap oricum, nu ne mai păcăliți, nu mai stăm acasă, suntem aici și vă pedepsim. Klaus Iohannis a fost beneficiarul acestei revolte, acestei pedepsiri a politicienilor. Este o înfrângere cu totul neașteptată, cu totul dramatică, se exprimă niște nemulțumiri. Construirea alianțelor pentru turul doi, una dintre cele mai mari greșeli făcute de PSD. În timp ce Klaus Iohannis, în mod natural, nu a negociat, a cerut votul cetățenilor, a mers pe o variantă cu un instinct politic, Victor Ponta a făcut eroarea de a-și asocia tocmai acești reprezentați, acest insectar politic, exact cu oamenii pe care lumea nu îi mai vrea. (…) vorbim despre o lovitură politică zdrobitoare. La momentul acesta PSD nu are alt om mai bun decât Ponta și în sensul acesta este păcat că cel mai bun om totuși din cel mai mare partid a fost ucis sau s-a sinucis politic în această împrejurare”, a mai spus Crin Antonescu.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.