Antonescu spune că până la 15 iulie trebuie desemnat candidatul PNL-PDL la prezidențiale

Președintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seară, că până la data de 15 iulie trebuie desemnat candidatul alianței PNL-PDL la alegerile prezidențiale.

blaga si antonescu

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Antonescu a menționat că este de dorit ca fuziunea celor două partide să nu se întâmple până la data alegerile prezidențiale din luna noiembrie 2014, din considerente tactice. „Am stabilit deja de ieri (miercuri n.r.) după ce am convenit asupra obiectivului să ajungem la o fuziune cât de repede se va putea (…). Am stabilit candidat unic la prezidențiale (…), până în 15 iulie trebuie desemnarea și nominalizarea candidatului la Președinție, din punctul meu de vedere așa ar fi bine. Cred că nu ar fi bine ca această vară să treacă tot cu semnul întrebării în dreptul candidatului. Am văzut că PSD a anunțat 5-6 septembrie, ceea ce în paranteză fiind spus și glumind pe seama asta, poate că până în 5-6 septembrie candidatul oficial al PSD la Președinția României să fie eu și asta este sențința unui congres în vigoare al PSD-ului. Dar sigur că nu mai poate conta pe mine. (…) Nu cred că fuziunea e de așteptat până în alegerile prezidențiale sau poate nici de dorit, din considerente tactice”, a declarat Antonescu într-o emisiune la B1 TV.

Totodată, el a afirmat că numele noului partid, după fuziune, va fi ultimul subiect care se va discuta. „Nu e niciun impas, nu e niciun blocaj, pentru că numele partidului fuzionat, când se va ajunge acolo, cât mai repede, dacă, sper că se va ajunge, va fi ultimul subiect. Construcția încheiată, va trebui doar să i se pună sau să i se păstreze un nume. Nu am adus în discuție ieri și nu avem de gând să aducem în discuție numele partidului până când toată lucrarea nu e încheiată, nu vor sta în loc celelalte lucrări mai importante în fond decât numele pentru opinia publică, pentru agenda politică, pentru că altfel numele e foarte important. (…) Eu am pornit cu bună credință, cu convingerea că există bună credință și de partea celalaltă”, a explicat președintele interimar al PNL.

Antonescu a mai spus că a fost reținut în urmă cu câțiva ani la momentul formării Alianței D.A., însă acum este de părere că, într-un calendar rezonabil, unificarea dreptei se poate realiza. „Am fost reținut când s-a format Alianța D.A., am fost câțiva care nu am fost atunci de acord, nu atât cu ideea alianței, care era necesară la vremea respectivă, din aceleași motive din care dreapta e mereu condamnată la uniri și reuniri și unificări, cât cu condițiile în care s-a încheiat, dar nu mai are importanță, e trecut. Eu cred că într-un calendar rezonabil acest lucru se poate face, nu există nimic de nedepășit atâta vreme cât e vorba de două partide cu aceeași orientare doctrinară declarată, asumată, în aceeași familie politică europeană acum, cu aceeași orientare în plan tactic pe următorii cel puțin doi ani și jumătate și două partide care au avut experiențe asemănătoare. PNL stă de 20 de ani sub această speranță a unui mare partid de dreapta, PDL la fel”, a mai spus președintele demisionar al PNL.

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.