Anunţ-bombă despre pensii! Sistemul…

114 magistraţi militari pensionaţi au luat pensie de serviciu în aprilie 2018. În medie, pensia de serviciu brută a acestora a fost de aproape 20.800 lei, au comunicat pentru Economica oficialii Ministerului Apărării Naţionale.

„Cuantumul total brut al plăţilor efectuate în luna aprilie 2018 pentru beneficiarii pensiilor de serviciu acordate magistraţilor militari a fost de 2.368.615 lei. În luna aprilie 2018, în evidenţele Casei de pensii sectoriale a Ministerului Apărării Naţionale s-au regăsit 114 pensionari militari foşti magistraţi”, au comunicat exclusiv pentru Economica oficialii MApN.

Pensia netă reprezintă pensia în cuantum brut, din care se deduce impozitul pe venit. Cota de impozit în cazul pensiilor militare este de 10%, iar venitul impozabil lunar se stabileşte prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 2.000 de lei.

Magistraţi militari pensionari au avut pensii brute cuprinse între aproape 35.000 de lei şi circa 30.000 de lei în aprilie.

Toate pensiile din Apărare se plătesc doar din bugetul de stat, şi nu în funcţie de contributivitate.

Ministerul Apărării Naţionale a comunicat pentru Economica lista actelor normative în vigoare care reglementează domeniul pensiilor de serviciu acordate magistraților militari:

  • Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
  • Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare;
  • Hotărârea Guvernului nr. 1275/2005 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, şi ale Legii nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, republicată, referitoare la pensiile de serviciu şi la acordarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani.

Sursa: economica.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.