ANUNŢ BOMBĂ pentru TOŢI ROMÂNII care au TELEFON MOBIL

În aşteptarea datei de 17 iunie 2017, de când vor fi eliminate complet tarifele de roaming, Comisia Europeană a stabilit că suprataxa maximă pe care o vor plăti cei care primesc apeluri de la persoane aflate în afara ţării este de 0,0114 EUR pe minut.

Tarifele de roaming vor fi eliminate în Uniunea Europeană din iunie 2017

Tarifele de roaming vor fi eliminate în Uniunea Europeană din iunie 2017

Comisia Europeană a decis care va fi suprataxa maximă pe care o vor putea percepe operatorii de telefonie persoanelor care primesc apeluri din afara ţării în care se află. Potrivit unui Regulament al Comisiei Europene, publicat astăzi, 17 decembrie, în Monitorul Oficial al UE, media ponderată a tarifelor maxime de terminare a apelurilor mobile în întreaga Uniune a fost stabilită la 0,0114 EUR pe minut.  Aceasta suprataxă este valabilă pentru apelurile primite şi va intra în vigoare, în toate statele membre, începând cu 30 aprilie 2016. „Valorile datelor utilizate pentru a calcula media ponderată a tarifelor maxime de terminare a apelurilor mobile din întreaga Uniune sunt cele aplicate la 1 iulie 2015. Pentru ţările care nu fac parte din zona euro, cursul de schimb relevant este media Q2 2015 obţinută conform bazei de date a Băncii Centrale Europene. (…)  Comisia trebuie să revizuiască anual media ponderată a tarifelor maxime de terminare a apelurilor mobile din întreaga Uniune”, se arată în nota de fundamentare a Rergulamentului.

Conform regulamentelor UE, începând cu 15 iunie 2017, vor fi oricum eliminate tarifele de roaming, în limitele permise de politica unei utilizări rezonabile. Totul depinde însă de actul legislativ care urmează să fie adoptat în urma propunerii privind piaţa cu ridicata pentru servicii de roaming care ar trebui să fie  aplicabil începând cu acea dată.

Până atunci, începând cu 30 aprilie anul viitor, furnizorii naţionali pot aplica o suprataxă, în plus faţă de preţul cu amănuntul pe piaţa naţională pentru utilizarea serviciilor de roaming cu amănuntul reglementate.

Suprataxa maximă va fi atunci de 0,05 eurocenţi pe minut pentru apeluri, 0,02 eurocenţi pentru mesaje şi 0,05 eurocenţi pe megabyte pentru date. Aceste sume corespund tarifelor maxime actuale.

sursa:economia.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.