ANUNT de ULTIMA ORA! Alertă de călătorie în Ungaria, trafic restricţionat. Vezi de ce…

ANUNT de ULTIMA ORA! Alertă de călătorie în Ungaria, trafic restricţionat. Vezi de ce…

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească pe teritoriul Ungariei că primarul general al Budapestei a dispus ca, începând de luni, să fie interzisă circulaţia vehiculelor în oraş care sunt încadrate în clasa de poluare 0, 1, 2, 3, 4 sau nu sunt încadrate în nicio clasă. Aceste restricţii se aplică zilnic, în intervalul orar 06,00 – 22,00, până la anunţarea unor noi măsuri, arată MAE, într-un comunicat transmis Agerpres.

Aceste restricţii nu se aplică pe segmentele drumului expres M0 care tranzitează zona administrativă a Budapestei, pe segmentul de drum dintre limita zonei administrative a Budapestei – Drumul Nagykovacsi – Drumul Szépjuhászné – Drumul Budakeszi – limita zonei administrative a Budapestei, respectiv limita zonei administrative a Budapestei – Drumul Nagykovácsi – strada Nagyrét – Drumul Máriaremete – Drumul Hidegkúti – limita zonei administrative a Budapestei.

În cazul încălcării acestor reglementări, pentru conducătorul auto se consideră că a săvârşit o contravenţie. Poliţia verifică respectarea acestor măsuri de restricţionare a circulaţiei vehiculelor. În caz de încălcare a prevederilor legale, se poate aplica o amendă de până la 150.000 de forinţi (aproximativ 500 de euro), arată sursa citată. Aceste restricţii nu se aplică autoturismelor îndreptăţite să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase, vehiculelor care efectuează transport în comun, taxiurilor, maşinilor care transportă bolnavi, vehiculelor medicilor, ale celor care îndeplinesc sarcini publice, transportă alimente, respectiv vehiculelor de depanare sau de transport vehicule care au girofare galbene. Totodată, în această categorie de excepţie se încadrează şi vehiculele diplomaţilor, militare, cele care transportă persoane cu handicap locomotor şi carele TV. Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Budapesta +3613847689, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Budapesta: +36305356912. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://www.utinform.hu şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.