ANUNȚ de ULTIMA ORĂ! Autorul ACCIDENTULUI din Chelinţa, arestat preventiv pentru 30 de zile

Prin Încheierea penală nr. 826 din data de 2.03.2017 s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului DODA OVIDIU – UŢU, fără antecedente penale, pentru următoarele fapte:

La data de 1 martie 2017 în jurul orei 17:00 inculpatul Doda Ovidiu – Uţu aflat sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără a poseda permis de conducere, a condus autoturismul marca Mercedes  înmatriculat TX 7910 XB pe raza localităţii Chelinţa, jud. Maramureş şi din cauza stării de ebrietate precum şi a vitezei excesive, inculpatul a pierdut controlul asupra direcţiei autoturismului, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un stâlp al reţelei electrice pe care l-a distrus împrejurare în care  a acroşat trei pietoni care se deplasau în aceiaşi direcţie de mers.

Urmare a accidentului de circulaţie  persoanei vătămate Mariciuc Maricica, în vârstă de 51 ani,  i-au fost cauzate leziuni corporale pentru a căror vindecare s-au stabilit un nr. de 30-35 zile îngrijiri medicale, persoanei vătămate Rezmiveş Denisa în vârstă de 7 ani, i-au fost pricinuite vătămări corporale  ce necesită în vederea vindecării un nr. de 20-25 zile îngrijiri medicale iar persoana vătămată Rezmiveş Raul în vârstă de 4 ani a suferit traumatisme vindecabile în 25-30 zile de îngrijiri medicale.

Persoanele vătămate minore au rămas internate, iar starea de sănătate a acestora are o evoluţie nefavorabilă.

Analizele toxicologice au pus în evidenţă faptul că inculpatul a avut în sânge o îmbibaţie alcoolică de 0,90 g/l alcool pur în sânge la prima probă prelevată şi 0,80 g/l alcool pur în sânge la cea de a doua probă biologică.

Faptele inculpatului au fost comise după ce împotriva acestuia a fost pusă în mişcare acţiunea penală respectiv  acesta a fost trimis în judecată  la data de 24.10.2016 ( dos. nr. 972/P/2016 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou) respectiv la data de 8.02.2017 ( dos. nr. 994/P/2016 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej)sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis şi  fără a avea dreptul de circulaţie pe teritoriul României.

În drept, aceste fapte întrunesc elementele constitutive ale infracţiunilor de:

– conducerea unui vehicul  fără permis de conducere, prevăzută de art. 335 alin.1 Cod penal faptă pedepsită cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

– conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, prevăzută de art. 336 alin.1 Cod penal faptă pedepsită cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amendă.

ambele infracţiuni cu aplicarea art. 38 alin. 1 şi 2 Cod penal,

Pentru a dispune astfel judecătorul de drepturi şi libertăţi a considerat că inculpatul se află în situaţia prevăzută de art. 223 alin.1 lit. d şi  alin. 2 Cod procedură penală, întrucât din probe rezultă suspiciunea rezonabilă că, după punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva sa  a săvârşit cu intenţie o nouă infracţiune pentru care legea prevede pedeapsa închisorii de 5 ani ori mai mare şi pe baza evaluării gravităţii faptei, a modului şi a circumstanţelor comiterii a acesteia, a anturajului şi a mediului din care acesta provine, a antecedentelor penale şi a altor împrejurări privitoare la persoana acestuia, se constată că privarea sa de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică.

Date fiind manoperele infracţionale reţinute pe seama inculpatului, care s-au soldat cu un grav accident de circulaţie, este neîndoielnic faptul că inculpatul prezintă pericol concret pentru ordinea publică  cu atât mai mult cu cât comportamentul antisocial al acestuia nu reprezintă un fapt izolat ci un mod perseverent de încălcare a normelor legale care diriguiesc circulaţia pe drumurile publice.

În concluzie, s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului DODA OVIDIU – UŢU,   pe o durată de 30 zile, de la data de 2 martie 2017  până la 31 martie 2017, inclusiv.

Împotriva acestei soluţii inculpatul a declarat contestaţie, care urmează să fie soluţionată de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Maramureş – Secţia Penală.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.