ANUNT de ULTIMĂ ORĂ! Marinel Rob rămâne primarul Băii Mari pentru încă o lună, iar directorilor generali şi executivi din Primărie li se va cere demisia

ANUNT de ULTIMA ORĂ! Marinel Rob rămâne primarul Băii Mari pentru încă o lună, iar directorilor generali şi executivi din Primărie li se va cere demisia

Primarul ales şi suspendat al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a dispus ca preşedinţii formaţiunilor politice care formează Coaliţia pentru Baia Mare, fosta alianţă şi actualul ONG care deţine majoritatea în Consiliul Local Baia Mare, să comunice public decizii de ultimă oră cu implicaţii majore în soarta administraţiei publice a municipiului reşedinţă de judeţ.

Astfel, primarul interimar Marinel Rob, căruia a început să-i placă funcţia în care a fost propulsat, va fi menţinut în demnitatea de edil, deşi toţi, inclusiv el, conştientizează că e una în care nu poate să facă faţă. Astăzi, Coaliţia pentru Baia Mare va anunţa, cosmetizând verbal această informaţie, că „Marinel Rob are, în continuare, girul Coaliţiei şi îşi păstrează funcţia de primar interimar, urmând să fie reevaluat peste 30 de zile” conform colegilor de la 2mnews.ro.

El urmează să fie „supervizat” de Ştefan Pop, care va fi numit viceprimar – practic, Rob nu va mai putea semna şi decide nimic fără aprobarea lui.

Acestuia i s-au trasat cîteva sarcini importante pentru bunul mers al oraşului şi au fost numite persoane din cadrul Coaliţiei care vor monitoriza modul în care vor fi îndeplinite respectivele directive. În termeni politici, peste o luna va avea loc o reevaluare conform colegilor de la 2mnews.ro.

Profitând de faptul că Rob a motivat dezastrul din oraş prin faptul că a fost „indus în eroare de directorii din Primărie”, Cherecheş i-a cerut acestuia, în schimbul menţinerii în funcţie, să-i dea afară pe cinci dintre oamenii-cheie ai Primăriei: Vasile Barbul (director general al Direcţiei Generale Dezvoltare Publică), Lia Mureşan (secretar al municipiului Baia Mare), Carmen Pop (director executiv al Direcţiei Economice), Mircea Niculae (director executiv al Direcţiei Juridice), Eleonora „Nora” Gheţe (director general al Serviciului Public Ambient Urban – SPAU). Celor cinci li se va cere să-şi depună demisiile, în urma unei şedinţe la care vor participa liderii formaţiunilor politice care formează Coaliţia pentru Baia Mare.

De asemenea, în funcţia de arhitect şef, aflată în derivă după arestarea lui Dinculescu, va fi rechemat Edmund Futo, lui i se va cere să facă echipă cu Izabella Morth, cea care a preluat funcţia după arestarea lui Mircea Dinculescu.

În optica lui Cherecheş, aceste măsuri vor face în aşa fel încât oraşul să funcţioneze mai bine. După o lună, Rob va fi reevaluat, conform colegilor de la 2mnews.ro

sursa: 2mnews.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.