ANUNT de ULTIMA ORA: Noi măsuri pentru deszăpezire a municipiului Baia Mare.

ANUNT de ULTIMA ORA: Noi măsuri pentru deszăpezire a municipiului Baia Mare

Luni, 09.01.2017, la Instituţia Prefectului-Judeţul Maramureş, a avut loc întâlnirea grupului de lucru privind prevenirea şi deszăpezirea străzilor, trotuarelor şi parcărilor din Municipiul Baia Mare.

În cadrul şedinţei, au fost luate următoarele măsuri:

1.     Deszăpezirea arterelor principale și secundare, prin îndepartarea stratului consistent de gheață. Interventia cu solutie antiderapantă de clorula de calciu, nisip (unde se impune), sare și acționarea de urgență cu utilaje corespunzatoare.

2.     Finalizarea noului contract ce va avea licitatia pe data de 19 ianuarie. 2017.

3.     Incheierea unui ‘’contract – intermediar’’, pana la finalizarea perioadei de licitatie, cu S.C. DRUMURI SI PODURI Harghita, ce vor asigura un stoc de materiale antiderapante de 500 tone pana la sfarsitul acestei săptamani, actionandu-se cu 6 utilaje mari si 6 utilaje medii cu lama de 1,8 m pentru interventia pe strazile adiacente. Lamele sunt prevazute cu gheară pentru a asparge gheata iar apoi actionandu-se cu sare.

4.     Politia locală și politia rutieră va asigura monitorizarea traficului si va sprijini echipajele de deszăpezire în vederea asigurarii accesului cu prioritate a utilajelor.

5.     Pentru îndepartarea și prevenirea stratului de zapadă, conform prognozei meteo pentru zilele următoare, se va acționa cu o cisternă de clorura de calciu.

6.     Este prevăzut programul de muncă pe cartiere în vederea intervenției utile pentru degajarea parcarilor si a trotuarelor.

7.     De altfel se va continua deszăpezirea cu utilajele aflate în parcul auto S.P.A.U. Baia Mare.

8.     Degajarea cu prioritate a arterelor principale pana joi 12.01.2017, urmând o perioada de avertizari meteorologice de ninsori.

Şedinţa a fost condusă de prefectul judeţului Maramureş, Sebastian Mihai Lupuţ şi au participat Marinel Rob- primarul interimar al Municipiului Baia Mare, lt.col. Ioan Mureşan- inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Gheorghe Pop de Băseşti” Maramureş, comisar şef Dorin Gherman- şef serviciu Politia Rutiera Maramureş, lt.col. Petru Marcel Florişteanu- inspector şef al Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Pintea Viteazul” Maramureş.

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.