ANUNŢ de ULTIMĂ ORĂ: Românii din străinătate sunt chemați de URGENȚĂ în țară!

Românii plecaţi în străinătate riscă să fie amendaţi dacă nu se prezintă la Evidenţa Populaţiei, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei. În aceeaşi situaţie sunt şi cetăţenii din ţară care au actele de identitate expirate.

vama

Direcţia de Evidenţă a Persoanelor face un apel la cetăţeni, în special la românii plecaţi în străinătate, să-şi verifice periodic termenul de valabilitate al actelor de identitate, în vederea evitării situaţiilor neplăcute în care pot deveni contravenienţi la prevederile legii.

„Ţinând seama de faptul că în această situaţie se regăsesc mulţi dintre cetăţenii români care din diferite motive sunt plecaţi în străinătate, având în vedere că aceştia se întorc pe perioada verii în ţară pentru a-şi petrece concediul de odihnă, facem un apel şi către aceste persoane pentru a-şi clarifica statutul juridic faţă de statul român, implicit valabilitatea actelor de identitate”, a declarat Cristina Vlad, director executiv al Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Arad.

Întrucât cetăţeanului român îi revine obligaţia de a deţine un act de identitate valabil, cu minimum 15 zile înainte de expirarea termenului de valabilitate al actului de identitate, titularul va solicita Serviciului de evidenţă a persoanelor de la locul de domiciliu eliberarea unui nou document. De asemenea, în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani, minorul însoţit de unul dintre părinţi sau de reprezentantul său legal, va solicita Serviciului de evidenţă a persoanelor de la locul de domiciliu eliberarea unui act de identitate.

„Totodată, aducem la cunoştinţa persoanelor interesate faptul că până la eliberarea noului act de identitate, titularului i se poate lăsa în posesie actul de identitate pe care îl deţine, dacă acesta este în termen de valabilitate şi/sau, dacă, nu este nul ca urmare a schimbării numelui sau prenumelui, ori dacă nu este deteriorat sau anulat, urmând să-l predea odată cu primirea noului document. În cazul persoanelor care au depus cererea pentru eliberarea unui nou act de identitate ca urmare a pierderii, furtului, distrugerii, deteriorării, expirării, etc., acestora li se pot elibera dovezi care să ateste faptul că au depus documentele pentru eliberarea actului de identitate, însă acestea nu pot fi folosite pentru a face dovada identităţii”, a completat Lucian Ban, şef de serviciu în cadrul aceleiaşi instituţii.

Loading...

9 COMENTARII

  1. Ce grija are statul român de cetățeni. Bravo. Locuri de muncă nemernicilor că ne-ati făcut sclavii europei.

  2. Gândiți-vă la voi cum sa stați bine si cum sa furați mai bine de pe spatele nostru!!!! Fiind in străinătate acuma am buletinul expirat iar pt a veni in România am plătit 65 de euro la Consulatul Roman de la Bologna, vreau sa va fac o întrebare la voi aia din parlament , voi aia care nu aveti idee cum suntem tratati doar pt a avea un document…. Un document de care m-aș lipsi daca as putea!!!! O zi de munca pierdut doar pt a avea o hârtie asta nu ar fi de ajuns dar cand ajungi LA Consulat vezi o realitate dureroasa zeci de persoane care nu au ideea cum se completează o hârtie, nu au ideea la ce ghișeu trebuie sa stea in coada …..iar după ore ce stai in coada in momentul ce iti vine rândul ți se zice ca nui ăla ghișeu la care trebui sa faci coada !!! Ce Rușine …. Mame cu copiii micuți in caldura de peste 40 grade…. Luați o grămada de bani de pe spatele nostru pentru a ne da o hârtie!!! Mafia este peste tot dar ca si in CONSULATELE Romanești nui nici unde ! Mi Rușine că-s românca !!! Nu va bateți cu pumnu in piept zicând tot felul de cacaturi , uitativa bine in jur si vedeți balega in care trăim!!!

  3. brava anamaria ai dreptate asa este sa le fie rusine dar ei de rusine nu stiu ca le cade bine

  4. Poate romanii plecati Temporar in strainate,e mai bine zis,pentru ca nu toti mai au buletine….cind te stabilesti definitiv au grija sa iti ia buletinul,nu ca I am duce lipsa dar se pare ca am scapat de problema…..

  5. Locuri de munca ar trebui sa schimbe toți romanii plecați cetățenia pt ca a fi roman nu ai nimic de câștigat doar de pierdut intr o tara de corupție cu o politica di m

  6. Voi nu mai stiti ce sa faceti alceva numai sa lua-ti bani nu va e rusine hotiii de mil……de euro nu leii

  7. Pe mine nu ma lasa de la munca in iulie ce sa fac imi dati voi bani sa traiesc ca in it. Rusine sa va fie

  8. sa le dau la … sa dea locuri de munca si salarii si pe urma sa mai ceara cate ceva nu sa ne faca sclavii printre strainii ninorocitii dracului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.