ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ. Schimbare majoră pentru șoferi. Permisul auto nu va mai fi eliberat decât celor care au cel puțin 11 clase

09-9-permis-fata-84d1688911-465x215ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ. Schimbare majoră pentru șoferi. Permisul auto nu va mai fi eliberat decât celor care au cel puțin 11 clase!

Permisul de conducere auto nu va mai fi eliberat decât persoanelor care au absolvit la școală cel puțin 11 clase, restricție prin care, alături de alte măsuri, Guvernul vrea să reducă la jumătate numărul de decese rezultate din accidente rutiere, în următorii 3 ani.

Interdicția eliberării carnetului de șofer auto pentru persoanele care nu au cele 11 clase va fi introdusă de Executiv printr-un act normativ care va schimba actuala legislație rutieră.

Astfel, Guvernul și-a propus să completeze legislația în domeniu cu norme care să facă posibilă, acolo unde evoluția fenomenului rutier impune, aplicarea obiectivelor incluse într-o Comunicare a Comisiei Europene având titlul „Pentru un spațiu european de siguranță rutieră: orientări pentru politica de siguranță rutieră 2011-2020”.

Documentul Comisiei propune, de asemenea, reducerea la jumătate a numărului de decese în accidente rutiere și încurajează statele membre să contribuie la realizarea acestui obiectiv prin propriile strategii naționale în domeniul siguranței rutiere.

Pe baza acestui document, Guvernul a gândit mai multe măsuri, dintre care una impune obligativitatea absolvirii învățământului minim obligatoriu pentru obținerea permisului de conducere.

sursa:profit.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.