Anunţ de ULTIMĂ ORĂ! Şoferii vor fi scutiţi de obligativitatea publicării în Monitorul Oficial a pierderii sau furtului de identitate a maşinii

Şoferii vor fi scutiţi de obligativitatea publicării în Monitorul Oficial a pierderii, furtului sau distrugerii cărţii de identitate a maşinii, potrivit unui proiect de lege adoptat, joi, în şedinţa Executivului.

Guvernul informează că şoferii vor putea obţine, prin proceduri simplificate, duplicatul cărţii de identitate a vehiculului, emis de RAR, în cazul pierderii, furtului sau distrugerii cărţii de identitate a vehiculului sau în cazul neîndeplinirii obligaţiei de a preda noului proprietar cartea de identitate a vehiculului, în cazul înstrăinării acestuia. În acest sens, Executivul a modificat, prin proiect de lege, Ordonanţa Guvernului 78/2000 privind omologarea, eliberarea cărţii de identitate şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere în vederea înmatriculării sau înregistrării acestora în România.

„Astfel, se elimină obligativitatea prezentării de către client a avizului autorităţii competente care a efectuat înmatricularea sau înregistrarea vehiculului, precum şi a obligativităţii de a publica în Monitorul Oficial a anunţului privind pierderea, furtul sau distrugerea cărţii de identitate a vehiculului”, potrivit sursei citate.

O altă noutate constă în completarea situaţiilor în care se poate emite un duplicat al cărţii de identitate a vehiculului pentru toate cazurile în care, la înstrăinarea vehiculului, ultimul proprietar nu transmite dobânditorului cartea de identitate a vehiculului.

Ministerul Transporturilor va actualiza, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii aprobate astăzi, Reglementările privind omologarea individuală, eliberarea cărţii de identitate şi certificarea autenticităţii vehiculelor – RNTR 7.

Legea intră în vigoare în termen de 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

Citeste mai mult pe romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.