Anunț începere proiect:” CONSTRUIRE UNITATE PRELUCRARE LEMN”

Anunț începere proiect:” CONSTRUIRE UNITATE PRELUCRARE LEMN”SACIANU FORESTAL

SACIANU FORESTAL SRL anunţă începerea activităţilor proiectului “Construire unitate prelucrare lemn“ Cod SMIS 111184, finanțat prin Regio Programul Operaţional Regional 2014–2020, Axa prioritară 2: ”Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiţii 2.1 : “Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri”. Contractul de finanțare a fost încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale si Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management, iar la nivelul regiunii Nord-Vest de către Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest în calitate de Organism Intermediar. Perioada de implementare a proiectului este de 44 de luni, respectiv intre data de 01.10.2016–31.05.2020 și are o valoare totală de 1.328.625,43 lei. Finanțarea nerambursabilă primită este în valoare de 893.193,55 lei, din care 759.214,52 lei din FEDR si 133.979,03 lei reprezentand valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national. Contract de Finantare Nr. 2705/23.08.2018.

Obiectivul principal al proiectului il constituie dezvoltarea microintreprinderii Sacianu Forestal SRL prin infiintarea unei noi unitati de prelucrarea lemnului (fabricarea cherestelei).

Obiectivele specifice:

  1. 1. Infiintarea unei noi unitati de prelucrarea lemnului (fabricarea cherestelei) prin:

– construirea spatiului de productie de 200 mp

– dotarea cu utilaje specifice activitatii de prelucrare a lemnului

  1. Cresterea numarului mediu de salariati ca urmare a realizarii proiectului cu 3 salariati si mentinerea numarului mediu actual de salariati din cadrul societatii.
  2. Respectarea si promovarea principiilor orizontale privind dezvoltare durabila si egalitate de sanse prin:

– utilizarea surselor regenerabile de energie prin achizitionarea unei centrale termice care va functiona pe baza de combustibil solid (lemn)

– minimizarea la sursa a deseurilor generate, cresterea gradului de recuperare si reciclare a deseurilor prin achizitia unui utilaj care va fi utilizat la maruntirea resturilor lemnoase rezultate dupa operatiunea de tivire a cherestelei, acestea fiind folosite in obtinerea de materie prima pentru fabricile de peleti si brichete.

– angajarea a minim 1 persoana din urmatoarea categorie defavorizata: „nu a avut un loc de munca stabil remunerat in ultimele 6 luni”

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.