Anunț oficial al Bisericii Ortodoxe Române: Vezi cum se țîn slujba de Florii și de Înviere în acest an. Află dacă poți să mergi la biserica să iei ramuri de salcie și lumina

Anunț oficial al Bisericii Ortodoxe Române: Vezi cum se țîn slujba de Florii și de Înviere în acest an. Află dacă poți să mergi la biserica să iei ramuri de salcie și lumina

Cum se tin slujba de Florii si de Inviere in acest an. Afla daca poti sa mergi la biserica sa iei ramuri de salcie si lumina.

Sarbatoarea Floriilor, care se tine in acest an in data de 12 aprilie, marcheaza intrarea Domnului Iisus Hristos in Ierusalim, cand a fost intampinat de credinciosi cu flori, ramuri de maslin si de finic. Sarbatoare Invierii, care cade pe 19 aprilie, este cel mai mare praznic al crestinatatii.

Romania este insa in stare de urgenta care a fost prelungita cu inca o luna, pana pe data de 16 mai, iar una dintre ordonantele militare a interzis oficierea slujbelor in biserici cu credinciosi.

Ce se va intampla cu slujba de Florii si de Inviere din acest an.
Cum se tine slujba de Florii si de Inviere in acest an

Slujba de Florii si Slujba de Inviere vor fi savarsite in acest an in biserici fara credinciosi. Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane, Vasile Banescu.

„În conditiile aspre ale actualelor reglementari valabile in starea de urgenta, slujbele din aceasta perioada, inclusiv slujba de Florii si cea a Învierii, vor fi savarsite in biserici, din nefericire, fara credinciosi. Acestia le pot urmari/asculta (pe cele de la Catedrala Patriarhala) in primul rand prin intermediul Televiziunii si Radioului Patriarhiei Romane, Trinitas, sau online prin intermediul canalelor mediatice ale eparhiilor si parohiilor.

„Fireste ca aceasta modalitate de ‘participare’ virtuala la slujbe, mai ales intr-o perioada atat de densa spiritual cum este cea prepascala, nu este una care sa poata suplini cu adevarat reala participare, dar in contextul trist si nefiresc prin care trecem acum impreuna este o posibilitate de a ramane sufleteste aproape de viata liturgica a Bisericii”, a declarat Vasile Banescu.

Slujba de Florii si de Inviere: cum vor lua credinciosii lumina sfanta

Oficialul preziceaza ca slujbele vor putea fi urmarite online pe canelele oficiale ale Patriarhiei dar si la televizor pe Trinitas TV. Legat de lumina sfanta, Vasile Banescu spune ca la miezul noptii credinciosii ar trebui sa aprinda lumanari si candele in casa si sa cante „Hristos a inviat”.

„La miezul noptii, cei mai multi dintre noi vom aprinde lumanarea de la candela din casa, vom canta ‘Hristos a inviat’ si ne vom ruga ca El sa reaprinda in noi lumina credintei si sperantei uneori palpaietoare.

„Ne vom ruga pentru incetarea grabnica a acestei grele incercari care ne afecteaza pe toti, ne vom ruga pentru sanatatea si ocrotirea celor dragi, dar si pentru cei ce ii ajuta pe bolnavi, pe batrani si pe sarmani. Cu gandul la Cel care prin Învierea Sa ne-a oferit tuturor ‘Calea, Adevarul si Viata’ pline de Sens mantuitor”, a mai afirmat Vasile Banescu.sursa

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.