ANUNT SOC! Mii de oameni sunt afectati

ANUNT SOC! Mii de oameni sunt afectati

Un drum forestier folosit de zece ani de locuitorii ansamblului rezidenţial Greenfield din Băneasa a fost închis săptămâna trecută. Cei aproape 5.000 de locuitori au acum doar un singur drum de acces spre Capitală şi spun că doi kilometri se fac în două ore.

Locuitorii din Greenfiled au doar un singur drum de acces spre casă, din DN pe Aleea Teişani, drum cu o singură badă pe sens şi unde circulaţia se blochează.

cartierul este construit de Impact Developer & Contractor SA, primul dezvoltator imobiliar privat din România. Compania a fost înfiinţată în 1991, prin subscripţie publică iar din anul 1996 a fost cotată la Bursa Română de Valori Bucureşti. Compania a dezvoltat 16 ansambluri rezidenţiale, peste 330.000 mp construiţi, peste 3.500 de unităţi livrate la scară naţională, în Constanţa, Oradea, Ploieşti, Bucureşti.

„Problema nostră este aceea că nu avem o alternativă în caz de urgenţe. Din cauza închiderii drumului, suntem 5.000 de oameni care parcurgem deja doi km în două ore. Sperăm ca şi autorităţile să constate că este vorba de o situaţie deosebită, să ţină cont că în apropiere avem o şcoală unde învaţa 800 copii”, spun reprezentanţii Asociaţiei de proprietari din Greenfield.

Dezvoltatorul ia parte din Grupul de lucru coordonat de viceprimarul Municipiului Bucureşti, Aurelian Bădulescu, şi din care mai fac parte şi celelalte părţi implicate, cu scopul de a găsi soluţii rezonabile pentru miile de rezidenţi şi non-rezidenţi care folosesc drumurile pentru a-şi duce copii la şcoală, mai spune Puzdrowski.

„În timp ce ne uităm la o soluţie pe termen lung a acestei situaţii neplăcute, am luat paşi pentru îmbunătăţirea imediată a traficului în zonă. Am crescut semnificativ numărul microbuzelor cu trasee către diferite puncte din Bucureşti”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Bartosz Puzdrowski, CEO Impact.

Care sunt soluţiile

Problema drumului de acces nu este nouă. Disputa între Direcţia Silvică şi Impact a apărut în 2008, iar de atunci cele două părţi s-au judecat în tribunal.

„În ultimii ani am propus o serie de soluţii de infrastructură pentru această situaţie. Toate sunt incluse în PUZ-ul (plan urbanistic zonal) nostru, care este în prezent supus avizelor. Contăm pe sprijinul autorităţilor locale şi centrale pentru a putea materializa în cel mai scurt timp una dintre variantele care ar îmbunătăţi definitiv traficul în zonă”, ne-a mai declarat Puzdrowski.

Iată care sunt cele două alternative de drumuri care sunt în curs de aprobare:

• Varianta 1: extinderea Aleea Teişani şi îmbunătăţirea intersecţiei cu ieşire din DN1 către Centura Bucureşti

• Varianta 2: construirea unui drum cu ieşire către Centură. Impact a pregătit în acest caz proiectarea şi a aplicat pentru avizele necesare.

Întreabat cât timp ar dura aceste lucrări şi ce costuri implică, şeful Impact nu a oferit niciun răspuns.

Compania a achiziţionat terenul necesar pentru extinderea Aleii Teişani şi spune că sunt alocate fonduri pentru realizarea integrală a aceastei lucrări.  

Întrebat cum răspunde iniţiativei, cel puţin la nivel declarativ, a unor locatari de a da în judecată compania, Puzdrowski spune „Ne exprimăm regretul pentru situaţia neplacută şi pentru dificultăţile întâmpinate în ultimele zile/săptămâni şi vrem să îi reasigurăm că se depun toate eforturile pentru a rezolva această situaţie cât mai repede cu putinţă”.

Cum va afecta problema accesului vânzările de apartamente

Locaţie, locaţie, locaţie este motto-ul dezvoltatorilor imobiliari. Iar atunci când avantajele promise sunt diferite, un punct de bază este infrastructura. Accesul spre casă este unul dintre cei mai impotanţi factori luaţi în calcul de cumpărătorii de apartamente.

2016 a fost pentru Impact cel mai bun an şi a revenit pe profit, după ce a vândut 439 de apartamente şi case.

Compania are în curs de dezvoltare 39 de blocuri în Ansamblul Platanilor din cartierul Greenfield din Băneasa, care vor aduce pe piaţă un plus de peste 900 de apartamente.

Puzdrowski spune că Greenfield este un proiect excelent şi este sigur că viitorii rezidenţi se vor conviinge de avantajele oferite. „Problema drumului de acces este una nefericită, dar este o situaţie temporară la care lucrăm să o rezolvăm şi nu este o caracteristică a Greenfield”, mai spune Puzdrowski, întrebat ce impact crede că va avea această problemă asupra vânzărilor. 

Impact Developer & Contractor SA este deţinută de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, care deţine o participaţie de 49,48%. Ceilalţi acţionari sunt Adrian Andrici, cu 15,24%, Swiss Capital/SAI Swiss Capital AM / FDI Active Dinamic/Sorin Aposto, cu o participaţie de 10,96%. Restul acţiunilor de 24,32% sunt deţinute de alte persoane fizice şi juridice.

Compania a fost înfiinţată în 1991 şi de atunci a construit 16 ansambluri rezidenţiale finalizate cu peste 4.000 de unităţi livrate la nivel naţional.

sursa.economica.net

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.