Anunţ şoc PENTRU ŞOFERI! Se anulează TOATE AMENZILE! ROVINETA NU MAI E OBLIGATORIE!

Anunţ şoc PENTRU ŞOFERI! Se anulează TOATE AMENZILE! ROVINETA NU MAI E OBLIGATORIE!  rovineta

Şoferii câştigă pe bandă rulantă procesele cu statul pentru lipsa rovinietei.VEZI ce ce sunt anulate acum amenzile conform celor de la economia.net

Şoferii care contestă amenzile pentru rovinietă câştigă în majoritatea cazurilor, spun avocaţii. Şi asta pentru că, mai nou, Compania de Drumuri le încalcă dreptul la intimitate prin filmarea lor pe drumurile publice, potrivit instanţelor de judecată.

Pe rolul instanţelor de judecată din România sunt 244.120 de dosare în care apare numele CNADNR. Dintre acestea, în 184.000 de dosare apare numele CESTRIN, unitate subordonată CNADNR responsabilă cu amenzile pentru lipsa rovinietei.

Iar clienţii câştigă in 98% din cazurile în care contestă amenzile, a declarat pentru ECONOMICA.NET avocatul Marius Vicenţiu Coltuc, care anul trecut a reprezentat peste 300 de clienti în instanţă în astfel de dosare.

Potrivit acestuia, costul per dosar pentru CNADNR atunci când pierde procesul, este de aproximativ 200 de lei. La peste 184.000 de dosare, rezultă cheltuieli de judecată de 36,8 de milioane de lei pentru Compania de Drumuri.

De ce câştigă şoferii?

Amenzile pentru circulaţia fără rovinietă, aplicate în urma filmarilor pe cameră, sunt tot mai contestate în instanţă iar Compania de Drumuri pierde procesele, spune Coltuc.

Situaţia aminteşte de scandalul lansării Google Street View in Europa, când inclusiv autoritaţile l-au avertizat pe gigantul american de riscul unor procese din cauza încălcării dreptului la intimitate.

Pe lângă încălcarea dreptului de intimitate pe drumurile publice, şoferii invocă şi alte motive care duc la anularea amenzilor.

Printre acestea, avocatul mentionează că procesul-verbal nu a fost comunicat în termen legal sau că semnătura olografă de pe acesta este neconformă.

Alte argumente utilizate în instanţă care duc la anularea amenzilor constau în scrierea unor articole greşite pe procesele-verbale sau în lipsa panourilor care să anunţe că rovinieta este obligatorie, mai spune avocatul.

sursa:economica.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.