Anunțul făcut de autorități: Cea mai grea iarnă din toate timpurile

Anunțul făcut de autorități: Cea mai grea iarnă din toate timpurile

Administrația Națională de Meteorologie a emis în urmă cu puțin timp o atenționare de tip cod galben de ger valabilă până pe 14 februarie.

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică a atenționare meteorologică de tip cod galben de ger, care a intrat în vigoare duminică la ora 11:00 și este valabilă până pe 14 februarie.

Astfel, în Moldova, Muntenia, Oltenia şi estul Transilvaniei, vremea se va menţine deosebit de rece, temperaturile diurne vor fi negative, iar dimineaţa şi noaptea va fi ger.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -7 şi -3 grade, iar cele minime se vor situa între -20 şi -10 grade, izolat mai coborâte.

De ce simţim gerul mai profund când bate vântul?

Specialiştii ne avertizează că deşi mercurul termometrului nu coboară în cele mai multe zone ale ţării, în timpul zilei, sub -20 de grade, vântul va accentua senzaţia de ger, iar temperatura resimţită de corpul nostru va fi mult mai scăzută. Indicele de răcire (IR) reprezintă o măsură a temperaturii resimţite de organismul uman şi e calculat în funcţie de temperatură, de umiditate şi de viteza vântului.

Formula matematică a acestui indice a fost concepută pornind de la analiza modului în care, în situaţii de temperaturi scăzute şi vânt intens, stratul termic protector existent în jurul trupului uman este distrus. În acest caz, temperatura corpului devine mai apropiată de cea a aerului înconjurător, iar senzaţia de frig este mai puternică.

sursa:libertatea.ro

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.