Anunţurile telefonice privind anumite câştiguri fac noi victime

Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale au fost sesizaţi că ieri, 03 decembrie, la ora 09.45, a avut loc o înşelăciune. O femeie a fost sunată pe telefonul fix şi anunţată că este fericita câştigătoare a sumei de 19000 de euro. Fără să fi participat la vreun concurs organizat de către societatea comercială din partea căreia a fost sunată, victima, încântată de câştig, pentru a putea intra în posesia premiului, a depus suma de 17000 de lei pretinsă de apelant. Odată ce a depus banii, victima nu a mai putut lua legătura cu aşa-zişii reprezentanţi ai societăţii, dându-şi seama că a fost înşelată.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune iar la finalizarea lor poliţiştii vor propune măsurile legale.

În cursul anului trecut, mai multe persoane din judeţul Maramureş au fost înşelate prin metoda ,,Aţi câştigat un premiu”, modul de operare folosit şi în cazul prezentat anterior. În majoritatea cazurilor, demersurile întreprinse şi investigaţiile efectuate de poliţiştii maramureşeni au dus la identificarea persoanelor care au comis aceste înşelăciuni însă nu s-au putut recupera prejudiciile cauzate.

În consecinţă, pentru a evita să deveniţi victime ale escrocilor, poliţiştii maramureşeni vă recomandă să nu daţi curs instrucţiunilor primite la telefon de către persoane necunoscute care pretind că reprezintă diferite societăţi comerciale şi vă anunţă că sunteţi ,,fericitul” câştigător al unui premiu reprezentând o sumă substanţială de lei sau euro dar că, pentru a intra în posesia acestuia, trebuie să viraţi diferite sume de bani în conturile indicate.

Mai mult, aveţi în vedere faptul că, dacă nu v-aţi înscris la un concurs cu premii constând în bani sau bunuri, nu aveţi cum să fiţi ,,fericitul” câştigător.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.